Noi alerte meteo: Ploi îngheţate, vânt puternic şi ninsori abundente! Harta zonelor vizate
ANM a emis vineri alte două alerte. Vom avea precipitaţii mixte, polei, vânt şi ninsori abundente la sfârşitul acestei săptămâni în aproape toată ţara, anunță rtv.net.
INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 25 ianuarie, ora 12 – 27 ianuarie, ora 06
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, polei
În intervalul menționat aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul țării. În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat și Crișana, precum și la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte. Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 25 ianuarie, ora 14 – 26 ianuarie, ora 14
În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15…25 l/mp și izolat peste 35 l/mp.
În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15…25 l/mp și izolat peste 35 l/mp.
În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65…70 km/h, viscolind și troienind zăpada.
Fenomene și zone vizate: polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei; ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei și al Munteniei; intensificări ale vântului
În regiunile sudice și sud-estice temporar vor fi precipitații, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…60 km/h și izolat 70 km/h.
Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.
În nordul Olteniei și al Munteniei, cantitățile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.