Imediat după săvârșirea slujbei de Înviere, o tragedie a lovit o biserică din lemn. Flăcările s-au aprins, iar lăcașul, construit în secolul al XIX-lea, a fost înghițit de foc. Se presupune că o lumânare uitată aprinsă a fost cauza acestui dezastru.
După slujba de Paști, o tragedie a avut loc într-un un sat din Alba, unde o biserică de lemn a ajuns să fie cenușă după un incendiu devastator. Este posibil ca o lumânare uitată aprinsă să fi fost cauza acestui dezastru, iar flăcările s-au răspândit rapid în absența supravegherii. Construită din lemn în secolul al XIX-lea, biserica avea o vechime foarte mare.
Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Alex Crișan, un echipaj de pompieri din cadrul Secțiunii de Pompieri Câmpeni a fost trimis la fața locului cu apă și spumă pentru a stinge focul rămas aprins. Crișan a subliniat că slujba de Înviere a avut loc în biserică în acea noapte, potrivit Agerpres.
„Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată”, a precizat Alex Crișan.
Din fericire, nu au existat victime în urma incidentului. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Alba au informat că a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea faptei de distrugere din culpă în legătură cu acest incident.
În ziua de Paști, o tragedie a lovit un bloc din Sectorul 4 al Capitalei, unde o persoană a fost găsită carbonizată într-un apartament de la etajul 12. Potrivit pompierilor, incendiul a fost cauzat de o lumânare aprinsă care a rămas nesupravegheată.
Conform raportului emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), dimineața de duminică a fost zguduită de un incendiu devastator ce a izbucnit într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.
Echipele de pompieri au intervenit rapid la locul tragediei și au constatat că incendiul s-a extins la etajul 12 al unui bloc rezidențial înalt de 14 nivele, iar fumul dens a invadat complet casa scării.
Într-o tragedie inimaginabilă, o persoană a fost descoperită carbonizată pe balconul apartamentului afectat în urma incendiului. Trei alte persoane de la etajele superioare au fost evacuate ca măsură de precauție, însă nu au necesitat îngrijiri medicale.
După efectuarea investigațiilor necesare, pompierii au ajuns la concluzia că incendiul a fost, cel mai probabil, declanșat de o lumânare aprinsă care a fost lăsată nesupravegheată.
În decursul unei zile, pe întreg teritoriul țării, salvatorii au răspuns la 1.470 de situații de urgență. Acestea au inclus 78 de incendii, 1.176 de cazuri SMURD (dintre care 1.170 pentru primul ajutor medical și 6 misiuni de descarcerare) și alte 216 situații în care comunitățile au avut nevoie de protecție, conform informațiilor furnizate de reprezentanții IGSU.
Numărul intervențiilor în care pompierii au fost solicitați a înregistrat o ușoară creștere față de aceeași perioadă din anul precedent, cu aproximativ 7% (1.470 în 2024, comparativ cu 1.371 de intervenții în 2023).