Nelu Tătaru condamnă intervenția Avocatului Poporului! „Putem ajunge la 2.500 de infectări pe zi dacă mai intervine o dată…”
Ministrul sănătății, Nelu Tătaru a condamnat intervenția Avocatului Poporului în contextul epidemiei de coronavirus. A declarat că din cauza implicării instituției au fost blocate pârghiile de luptă împotriva Covid-19 precum izolarea și carantinarea.
În cadrul unei intervenții, la Realitatea Plus, a declarat că se poate ajunge la un numărul de 2.500 de infectări pe zi în toamnă, dacă nu vor exista instrumente de intervenție privind carantinarea și izolarea persoanelor testate pozitiv, scrie G4media.ro (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, MESAJ ÎNGRIJORĂTOR DUPĂ UN ALT RECORD NEGATIV DE INFECTĂRI CU COVID-19: „CE E MAI RĂU NU A TRECUT”)
„Dacă mai intervine odată Avocatul Poporului la CCR și nu putem folosi niciun element care e obligatoriu într-o boală transmisibilă, izolarea, carantinarea, nu avem controlul transmiterii comunitare. Am avut de pe 2 iulie până pe 21 iulie trei săptămâni în acoare 5.000 de pacienți pozitivi au fost liberi.
Am văzut numărul de cazuri care a crescut agresiv. În acest moment reușim să stabilizăm efectele celor 5.000 de pacienți. Dacă nu avem nici o pârghie, se poate ajunge și la 2.500 de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru la Realitatea Plus.
Trei săptămâni problematice
Nelu Tătaru a mai spus că această intervenție a generat trei săptămâni negre. Acesta a mai declarat că în acest moment, România a reușit să stabilizeze efectul celor 5.000 de pacienți testați pozitiv și care au fost lăsați liberi între 2 iulie și 21 iulie, timp de trei săptămâni în urma unei decizii CCR, în care carantinarea și izolarea n-au mai fost posibile pe baza ordinului de ministru, fiind necesară adoptarea unei legi în Parlament. (VEZI ȘI: CE SPUNE NELU TĂTARU DESPRE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ: „DUPĂ ESTIMĂRILE NOASTRE AR TREBUI SĂ…”)
De asemenea, Nelu Tătaru a mai vorbit și despre situația actuală a României, în care numărul de noi cazuri crește aproape zilnic. În acest context, conform spuselor sale a fost necesară o suplimentare a paturile de la terapie intensivă, numărul acestora ajungând în prezent la peste 1000 de paturi.