Nelu Tătaru avertizează introducerea stării de urgență din nou! ”Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Lumea trebuie să înțeleagă”
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, duminică (17 mai), că în primele două zile de stare de alertă i s-a părut că o parte a populaţiei şi a agenţilor economici au luat în derâdere măsurile aplicate de autorități și au acționat mult prea liber, motiv pentru care atenționează românii la o revenire în stare de urgență.
Nelu Tătaru a precizat că următoarele 14 zile sunt cele care vor decide dacă se vor mai lua măsuri de relaxare sau nu. Mai mult, el a afirmat că se poate ajunge la reintroducerea unor restricţii şi chiar la starea de urgenţă. De asemenea, ministrul a precizat că se reuneşte Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a evalua situaţia din primele două zile.
„S-a luat în considerare şi acest scenariu. Dacă situaţia scapă de sub control (…) se poate ajunge şi la reintroducerea stării de urgenţă”, a declarat Tătaru.
CITEȘTE ȘI: BUCUREȘTI. Nicușor Dan explică modul prin care dispar zeci de hectare de spațiu
„Dacă am relaxat anumite domenii le-am relaxat tocmai considerând că acestea sunt cele care ar putea fi cu cele mai puţine repercusiuni. Avem două zile şi în aceste două zile am văzut că atât agenţii economici cât şi o parte din populaţia uitat să urmărească şi acele reguli de funcţionare şi desfăşurarea activităţilor odată cu reluarea activităţilor. (…) Sunt 14 zile în care noi urmărim evoluţia, dacă această evoluţie este nefavorabilă vom interveni şi vom pune restricţii. Dacă situaţia va fi favorabilă atunci putem să venim şi cu alte relaxări”, a declarat Nelu Tătaru, la Antena 3.
CITEȘTE ȘI: DOCUMENT . Ce măsuri trebuie să implementeze angajatorii pe durata stării de alertă/
”Pericolul real este să avem o reluare a transmiterii comunitare. Nu îmi este teamă în ceea ce priveşte sistemul de sănătate, sunt precauţiile care trebuie să fie mai mari. Corpul medical s-a adaptat, este pregătit în acest moment, avem resursele necesare, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche şi să nu respectăm precauţiile. Lumea ar trebui să înţeleagă că, dacă vom avea o suprasolicitare a sistemului medical, vor fi nevoiţi să suporte această suprasolicitare”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.