Negresa de post este, poate, cea mai gustoasă prăjitură pe care o poți face în perioadele de post. În plus, rețetele de negresă de post sunt simple și foarte rapide, putând fi preparate chiar și de cei mai începători în ale bucătăriei.
Negresa de post este un desert rapid și simplu foarte potrivit pentru posturile mari, precum postul Crăciunului, dar și pentru oricare altă zi din an. Rețetele se pot adapta după gusturi, dar și după ingredientele pe care le avem la îndemână.
Fie că este făcută cu gem, fără gem, cu nucă sau fără nucă, negresa de post va fi un desert preferat de întreaga familie
Într-un vas, amestecăm uleiul cu apa și gemul și în funcție de gust, adăugăm zahăr pudră.
Cernem făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste ingredientele din vas. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase.
Tapetăm o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă cu gem și nuci în ea. Coacem prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Se amestecă toate ingredientele până se obține o “cremă”. Această se pune în tavă unsă și tapetata cu făină. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presară nucă sau o glazură de ciocolată.
Pentru glazură, zahărul se amestecă cu cacao. Se adaugă uleiul și se mai amestecă până devine omogen. Se pune apa clocotită și se toarnă peste prăjitură. E de preferat să se tăie când s-a răcit.
Citește și: 5 REȚETE DE POST CU CIUPERCI. RAPIDE SI DELICIOASE
Făina,zahărul,praful de copt,cacaoa și un praf de sare, se amestecă într-un castron încăpător. Peste acest amestec se toarnă apa minerală și uleiul. Amestecați până se obține o compoziție omogenă. Se așează compoziția într-o tavă(35/24 cm) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Lăsăm să se răcească în tavă negresa de post.
Citește și: POSTUL CRĂCIUNULUI 2019. ZILELE CU DEZLEGARE LA PEȘTE ȘI VIN
2 căni de apa minerală
2 căni de zahăr
3,5 căni de făină
6 linguri de cacao
6 linguri de ulei
1 praf de copt
1 borcan de dulceața de vișine
100 gr nucă măcinată
Într-un bol amestecăm făină, cacauă și praful de copt. În apa minerală dizolvam zahărul și o adăugăm peste făină împreună cu uleiul. Omogenizăm bine compoziția și adăugăm dulceața
Turnăm compoziția într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și o dăm la cuptor, la 180 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.