Nati Meir cere sa fie eliberat din arest! Vezi care sunt motivele lui!
In 27 august, Nati Meir a cerut Judecatoriei Sectorului 1 sa fie eliberat din arest sub control judiciar, solicitarea fiind respinsa de instanta ca neintemeiata.
Decizia a fost contestata de Nati Meir la Tribunalul Bucuresti, care urmeza sa ia marti in discutie cererea lui, inregistrata in 7 septembrie.
Nati Meir a fost dus, luni, din arestul Sectiei 13 de Politie din Capitala, unde este incarcerat, la spital, dupa ce a reclamat ca se simte rau. Acesta a fost dus, cu escorta, la Spitalul Sfantul Pantelimon, de unde a fost transferat la Spitalul Victor Babes. Medicii i-au pus diagnosticul de pneumonie interstitiala, iar dupa investigatiile medicale, Nati Meir a fost readus in arest.
Nati Meir este in arest din 2 august, fiind cercetat intr-un nou dosarul in care este acuzat ca a inselat mai multe persoane cu locuri de munca in Israel.
In timpul perchezitiilor care au avut loc in 1 august la locuinta lui Nati Meir, acesta a spus ca se simte rau, fiind dus atunci cu ambulanta la Spitalul Elias. Medicii au stabilit ca Nati Meir a suferit un puseu de tensiune, nefiind necesara internarea lui.
Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti il cerceteaza pe Nati Meir pentru inselaciune. Acesta este acuzat ca, in perioada aprilie – iunie, a inselat zeci de persoane, carora le-a cerut bani sustinand ca reprezinta o firma prin intermediul careia urma sa le obtina viza de munca si sa le angajeaze in Israel.
Persoanele inselate l-au reclamat la Politie pe Nati Meir, anchetatorii stabilind ca acesta le cerea 800 de lei drept taxa de inscriere si alte sume ce variau intre 250 si 3.700 de euro, pentru a le facilita obtinerea vizei de lucru si angajarea la societati de constructii din Israel. In realitate, firma respectiva nu avea in obiectul de activitate recrutarea fortei de munca si nici contracte cu societati comerciale din Israel in baza carora sa trimita forta de munca in aceasta tara.
Victimele ajungeau sa-i contacteze pe membrii gruparii conduse de Nati Meir in urma unor anunturi postate pe internet privind oferte de munca in Israel.
Nati Meir are o condamnare la patru ani de inchisoare, tot pentru inselarea mai multor persoane carora le promisese locuri de munca in Israel.
Intr-un alt dosar, fostul deputat Nati Meir a fost condamnat, in 6 martie, de Tribunalul Galati, la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru trafic de influenta in forma continuata, iar fiul sau, Or Meir, a primit o pedeapsa de cinci ani si jumatate de inchisoare pentru complicitate la aceasta infractiune. Sentinta a fost contestata de cei doi la Curtea de Apel Galati, primul termen fiind stabilit pentru 24 octombrie.
Nati si Or Meir sunt judecati pentru fapte de coruptie. In cazul lui Nati Meir, acuzatia este de trafic de influenta in forma continuata, fiind vorba despre doua fapte, una in cursul anului 2009 si alta in martie – aprilie 2010. Or Meir este acuzat de complicitate la trafic de influenta in forma continuata, o fapta fiind comisa in martie – aprilie 2010, iar alta in aprilie 2010.