Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Sport » Nadia Comăneci intervine în scandalul medaliei de bronz furată de la Sabrina Voinea. Ce a făcut românca deja pentru gimnasta noastră

Nadia Comăneci intervine în scandalul medaliei de bronz furată de la Sabrina Voinea. Ce a făcut românca deja pentru gimnasta noastră

De: Andreea Voicu 06/08/2024 | 21:59
Nadia Comăneci speră ca Sabrina Voinea să renunțe la retragere

Nadia Comăneci (62 de ani) a efectuat o serie de solicitări către președintele Federației Internaționale de Gimnastică, după situația care a apărut în proba de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. S-a solicitat revizuirea exercițiului Sabrinei Voinea susținut în cursul zilei de luni, 5 august. Atât sportiva de 17 ani, cât și Ana Maria Bărbosu au fost dezavantajate de arbitraj. Iată detaliile mai jos, în articol.

În cursul zilei de azi, mama sportivei în vârstă de 17 ani, Camelia Voinea, care este și antrenoarea fiicei sale, a mers la TAS – Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a solicita revizuirea exercițiului de la proba de gimnastică artistică de la JO 2024. Susținerea vine și din partea fostei gimnaste Nadia Comăneci, care a efectuat o solicitare către președintele Federației de Gimnastică. Mama Sabrinei Voinea a făcut o serie de declarații referitoare la deciziile pe care le-a luat, după ce fiica ei nu a intrat în posesia medaliei.

„Va fi reanalizat. Sper să fie rezultatul care trebuie, pentru că pur și simplu Sabrina a fost penalizată cu acel 0,1 greșit și i-a luat practic medalia de la gât Sabrinei. Ori lucrurile nu cred că ar trebui să rămână așa datorită faptului că acest copil a fost nedreptățit pentru o ieșire din covor care nu a fost de fapt ieșirea din covor.

Nedreptate este clar că a fost. Este clar că a fost ori o neatenție, ori nu știu. Cineva este în culpă, trebuie să depistăm adevărul pentru că Sabrina chiar nu a ieșit din covor, se vede foarte clar pe poze, la toate patru liniile și a onorat gimnastica românească, deci a avut un integral foarte bun la sol. Această medalie chiar contează foarte mult pentru gimnastica românească și pentru România. Înseamnă enorm și faptul că am fost acolo și în finală.

Vă dați seama că dacă va vom fi nevoiți să să facem anchetă mai mare să vedem dacă este și costumul și acea zi vom ajunge și la lucrurile acestea, pentru că mie nu-mi poți arăta doar piciorul, mie trebuie să-mi arăți că a fost în ziua respectivă de concurs, că poate fi orice picior”, a spus Camelia Voilea, la Antena 3 CNN.

FRG a transmis un comunicat

Tot în cursul zilei de marți, 6 august, FRG a transmis un comunicat de presă pe site-ul oficial. Federația Română de Gimnastică a anunțat că a fost cerută analiza din partea FIG pentru eroarea de arbitraj care a avut loc luni, 5 august, la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Într-o scrisoare adresată d-lui Morinari Watanabe – Preşedintele FIG, Carmencita Constantin, preşedintele FRG, cere prezentarea analizei detaliate şi justificarea notelor la Dificultate şi Execuţie obţinute de Sabrina Maneca Voinea. Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieşire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj. În acelaşi timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenţei să se facă publice analiza detaliată şi justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunităţii gimnasticii din România, autorităţilor guvernamentale şi de stat, media naţională şi internaţională.

Apreciind impactul negativ asupra Anei Maria Bărbosu şi Sabrinei Maneca Voinea, Federaţia Română de Gimnastică urmăreşte prin demersurile sale corectarea greşelilor de arbitraj şi repunerea în drepturi a sportivelor noastre”, se arată în comunicat.

Vezi și Marcel Ciolacu va boicota închiderea JO 2024, după ce Ana Maria Bărbosu a pierdut medalia. „În comunism, rușii ne furau”

Ce a transmis Nadia Comăneci?

Nadia Comăneci a transmis un mesaj clar, după situația creată la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„La mine dilema cea mare este Sabrina Voinea pentru că toată lumea nu știa ce se întâmpla cu deducția de o zecime. Este o deducție în neutru, minus o zecime care se dă de obicei când ești afară din covor. M-am uitat acum la video, la colțuri, la video-ul pe care l-a trimis NBC-ul. Nici ei nu au înțeles de ce a fost acea deducție. Am întrebat șefa arbitrelor și a spus că a pus călcâiul. Nu am văzut vreo poză că a pus călcâiul.

Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit foarte mult. I-am trimis video-urile (n.r. către președintele FIG) pentru că e important ca fata să știe ce a greșit și ce nu a greșit. Mi-a spus că, pentru el, sportivii sunt fiii și fiicele lui și vrea să aibă grijă de ele”, a declarat Nadia Comăneci, pentru Euronews România.

Vezi și  Umilință pentru Serena Williams! Sportive i s-a refuzat accesul într-un restaurant cu stele Michelin din Paris. Care este motivul

Se vor retrage din gimnastică?

Camelia Voinea a răspuns, în continuare, întrebărilor adresate la Antena 3 CNN. Ultimele 26 de ore au fost dificile atât pentru antrenoare, cât și pentru fiica ei, Sabrina Voinea.

„În acest moment nu m-am răzgândit. Încă nu am apucat să vorbesc mai amănunțit cu Sabrina de acest lucru. Este clar că Sabrina vrea să lucreze în continuare și își dorește foarte mult doar cu mine să lucreze și bineînțeles în echipa în care am fost până la această olimpiadă. Sper să se reglementeze cumva lucrurile, să putem reveni la normal. Dacă nu, decizia va rămâne, pentru că nu suport sub nicio formă nedreptatea făcută față de sportiv. Deci pur și simplu sportivii nu trebuie să sufere și nici antrenorii.

La 2:30 azi-noapte eu stăteam cu ea și o îmbrățișam și plângeam alături de ea. Tremura toată, avea frisoane și chiar nu mi se pare normal ca un copil fraged, care a ieșit la prima olimpiadă, și știa că poate să obțină medalie și glorie, să fie nedreptățită. Deci voi fi nevoită și vom fi nevoiți, ca toată România, să reacționăm la aceste lucruri nedrepte și să nu mai pățească vreun alt sportiv ceea ce a pățit Sabrina”, a mai spus Camelia Voinea.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
Vica Blochina, de nerecunoscut la 49 de ani. Fosta lui Pițurcă a apelat la diverse intervenții chirurgicale pentru a arăta mai tânără
Vica Blochina, de nerecunoscut la 49 de ani. Fosta lui Pițurcă a apelat la diverse...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
Adela Popescu trece printr-o criză de nervi și îl bate pe Radu Vâlcan, în fata întregii echipe. Imaginile momentului
Adela Popescu trece printr-o criză de nervi și îl bate pe Radu Vâlcan, în fata...
Mihai și Iulia Albu au făcut pace în prima zi de liceu a fiicei lor: „Am participat împreună, a fost emoționant”. Mikaela are chip de fotomodel!
Mihai și Iulia Albu au făcut pace în prima zi de liceu a fiicei lor:...
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure...
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Ancheta în cazul dentistei ucise în Brăila se apropie de final. Suspectul este acuzat de încă o faptă. Motivul crimei
Ancheta în cazul dentistei ucise în Brăila se apropie de final. Suspectul este acuzat de...
Se interzice circulația mașinilor pe timpul nopții? Decizia va fi luată la nivelul UE
Se interzice circulația mașinilor pe timpul nopții? Decizia va fi luată la nivelul UE
Kate Middleton și-a terminat ședințele de chimioterapie. Care este starea de sănătate a Prințesei de Wales, la 9 luni de când s-a aflat că are cancer: "Viața se poate schimba într-o clipă."
Kate Middleton și-a terminat ședințele de chimioterapie. Care este starea de sănătate a Prințesei de...
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a...
VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”
VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este...
Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare
Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian!...
Tânărul care a venit îmbrăcat în
Tânărul care a venit îmbrăcat în "steagul" Americii în prima zi de şcoală explică gestul
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Cea mai POPULARĂ metodă de slăbit crește RISCUL de CANCER
Cea mai POPULARĂ metodă de slăbit crește RISCUL de CANCER
Neașteptat cum au apărut Bianca Drăgușanu și Victor Slav împreună! Toți au rămas surprinși:
Neașteptat cum au apărut Bianca Drăgușanu și Victor Slav împreună! Toți au rămas surprinși: "Sunt...
Fabricile din România care produc pe bandă rulantă. Au făcut uitate importurile și angajează constant
Fabricile din România care produc pe bandă rulantă. Au făcut uitate importurile și angajează constant
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți...
Mașinile care nu vor mai putea fi înmatriculate. Măsura se aplică din 2035
Mașinile care nu vor mai putea fi înmatriculate. Măsura se aplică din 2035
Breaking News! Se întâmplă ACUM, este ştirea aşteptată de toată România
Breaking News! Se întâmplă ACUM, este ştirea aşteptată de toată România
EA a dezvăluit fotbaliștii ICONS pentru EA SPORTS FC 25
EA a dezvăluit fotbaliștii ICONS pentru EA SPORTS FC 25
Surse Reuters: Germania va impune controale temporare la toate frontierele terestre
Surse Reuters: Germania va impune controale temporare la toate frontierele terestre
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar...
Anunț important pentru pensionari: Au 45 de zile la dispoziție
Anunț important pentru pensionari: Au 45 de zile la dispoziție
Cine este „ȘACALUL”, criminalul în serie din Constanța. A filmat drumul unde a aruncat trupul uneia dintre victime!
Cine este „ȘACALUL”, criminalul în serie din Constanța. A filmat drumul unde a aruncat trupul...
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul...
O mamă și-a pozat copiii în parc, dar când a privit mai atent s-a îngrozit. Ce detaliu apărea, de fapt, în spatele lor
O mamă și-a pozat copiii în parc, dar când a privit mai atent s-a îngrozit....
Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă:
Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a...
Locul de muncă din România plătit cu 8.000 de lei. Angajații beneficiază de 40 de zile de concediu pe an
Locul de muncă din România plătit cu 8.000 de lei. Angajații beneficiază de 40 de...
Leguma care conține o cantitate foarte mare de vitamina A și protejează vederea. Este delicioasă și are multe beneficii pentru sănătate
Leguma care conține o cantitate foarte mare de vitamina A și protejează vederea. Este delicioasă...
De ce nu își dorește Andreea Bălan „cu ardoare” să se recăsătorească. Ce planuri are cu Victor Cornea
De ce nu își dorește Andreea Bălan „cu ardoare” să se recăsătorească. Ce planuri are...
×