Serviciul 112 este operat de STS. Zilnic, operatorii preiau apelurile și fac legătura cu dispeceratele. Sunt persoane instruite, care trebuie să ofere cetățenilor care apelează numărul de urgență un ajutor imediat. Având informații minime, aceștia trebuie să ia decizii rapide. Însă, te-ai gândit vreodată ce salariu încasează un operator 112? Iată mai jos, în articol, detaliile.
Un operator 112 trebuie nu doar să preia apelurile și să facă legătura cu celelalte dispecerate (Poliție, Pompieri sau Ambulanță), ci și să ofere un ajutor imediat celor care apelează numărul de urgență. Operatorii 112 trebuie să ia decizii rapide, folosindu-se doar de informațiile minime care le sunt oferite prin telefon. Poate fi un mediu foarte stresant, mai ales că operatorul trebuie să acționeze imediat, indiferent de situație.
Vezi și CÂȚI LEI CÂȘTIGĂ LUNAR UN ȘOFER DE LA BOLT. CE BENEFICII ARE, PE LÂNGĂ SALARIU
Persoana care preia apelurile de urgență trebuie să fie instruită pentru acest post, pentru că, de cele mai multe ori, se află în joc viețile oamenilor. Însă, te-ai gândit vreodată ce salariu încasează un operator 112?
Mai înainte de toate, pentru a ajunge să lucrezi ca operator la serviciul de urgență, trebuie să aplici pe site-ul oficial al STS. Însă, trebuie să reții faptul că există anumite criterii: vârsta maximă pentru a fi admis este de 40 de ani, iar dosarul trebuie să fie curat. În plus, candidatul pe postul respectiv trebuie să aibă cetățenia română și să fie stabilit în România.
Cât despre salariul pe care îl încasează lunar un operator 112, acesta nu ar fi extrem de mare. De pildă, un novice ar încasa puțin peste suma de 2000 de lei, lunar. Practic, la salariul minim pe economie se adaugă sporurile și bonurile de masă. Cât despre cei experimentați, salariul ar putea ajunge și aproape de 4000 de lei, lunar, arată antena3.ro.
Citește și CE SALARIU ARE O FARMACISTĂ DE LA DR. MAX? DE NECREZUT CÂT CÂŞTIGĂ CELE DE LA BELLADONNA