Muzeul Peleș din Sinaia se redeschide pe 2 iunie. Cum se vor face tururile: „Vom avea grijă ca…”

De: T.S
Publicat: 20/05/2020 | 16:22

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din România, muzeul Peleș din Sinaia, se redeschide pentru a putea fi vizitat de turiști începând cu data de 2 iunie.

Potrivit reprezentanții muzeului, acesta va putea fi vizitat doar la parter, individual sau în grupuri de cel mult cinci persoane, fără asistența unui ghid. Mai mult, la intrare, vizitatorii trebuie să se dezinfecteze pe mâini și nu pot intra fără mască de protecție.

„Un tur al parterului durează 45 de minute, iar colegii mei vor găsi o cale astfel încât vizitatorii să nu se intersecteze. Oricum în Peleş nu vom mai putea o perioadă grupuri mai mari de cinci persoane. Vizitele vor fi mai degrabă individuale”,a precizat purtătorul de cuvânt al Muzeului Peleș, Gabriela Dascălu, potrivit Antena3. 

Istoria castelului

Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între anii 1873 și 1914. Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.

Actualul obiectiv turistic a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866-1914), după planurile arhitecților Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman, și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena.

Celor 300 de muncitori care au lucrat aici le-au trebuit doi ani pentru terminarea amenajărilor; în tot acest timp, domnitorul a supravegheat personal, în detaliu, lucrările. În 1875 se pune piatra de temelie a castelului, sub care sunt îngropate câteva zeci de monede de aur de 20 de lei, primele monede românești cu chipul lui Carol I.