Muzeul Județean Olt nu se deschide mâine: ”Vă rugăm să înțelegeți pericolul la care ne expunem reciproc”
Muzeul Județean Olt nu se va deschide pentru public pe 15 mai 2020. Reprezentanții instituției au anunțat că vor face tot ce le stă în puteri pentru ca revederea cu publicul să aibă loc în cât mai scurt timp. Prioritară în momentul de față este însă sănătatea cetățenilor, au mai menționat aceștia.
„Vă mărturisim că principala preocupare în momentul de față o constituie pentru NOI, TOȚI, sănătatea și siguranța semenilor noștri, angajați, public vizitator și familiile tuturor românilor.
Întrucât, în momentul de față, Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii lucrează încă la elaborarea unor normele de protecție sanitară ce vor fi stabilite prin Ordin Comun, pe baza Hotărârii CNSSU, vă rugăm să înțelegeți pericolul la care ne expunem reciproc”, au transmis reprezentanții Muzeului.
Reprezentanții instituției s-au gândit și la măsurile pe care le vor lua pentru siguranța lor, dar și a vizitatorilor. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE GABRIELA FIREA! CINE POATE PRIMI AJUTORUL DE 500 DE LEI, OFERIT DE PRIMĂRIA CAPITALEI)
În ce condiții s-ar relua activitatea
“Împreună cu colegii noștri din Rețeaua Națională a Muzeelor și Colecțiilor din România vom furniza, la solicitarea forurilor abilitate, sugestii și măsuri pe care le considerăm imperios necesare în vederea redeschiderii muzeelor pentru public, precum:
- deschiderea graduală a expozițiilor și prezentarea unui circuit unic de vizitare
- limitarea numărului de vizitatori; alocarea unor interstiții cronologice pentru grupurile de risc (persoane în vârstă); program prelungit (în cazul în care fluxul de vizitare este mare, cu revenire la normalitate, după scăderea interesului, la programul de vizitare normal);
- afișarea informativă cu privire la măsurile de igienă din fața intrării în muzee: afișarea informativă a reglementărilor privind „distanța socială” în sălile expoziționale (distanța ce trebuie păstrată între vizitatori, permiterea și indicarea unui număr de vizitatori pentru fiecare sală expozițională);
- furnizarea de materiale dezinfectante pentru personal și vizitatori, a măștilor de protecție (la cerere, contra cost, când vizitatorii nu o au);
- igienizarea tuturor spațiilor din incinta unui muzeu (instalații sanitare, zone sensibile, mânere, uși, ferestre);
- asigurarea protecției personalului cu mănuși, măști și dezinfectanți; găsirea unor metode inclusiv de procurarea a biletelor astfel încât să fie evitat orice contact biologic, ș.a”, au mai precizat reprezentanții instituţiei.