Muschiulet de porc la cuptor
Pentru 4 persoane – 800 g muschiulet de porc – 400 g tomate – o cutie mica de rosii decojite – 500 g cartofi – 2 dovlecei – 2 ardei – o ceapa – 2 catei de usturoi – o lingura de busuioc (proaspat sau uscat) – o lingurita de cimbru (proaspat sau uscat) – o lingurita de rozmarin (proaspat sau uscat) – 40 ml de otet balsamic – 3 linguri de ulei de masline – sare – piper – apa Mod de preparare Se curata si se fasoneaza muschiuletul. Daca se foloseste verdeata proaspata, aceasta se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca la fel. Se amesteca sarea, piperul, verdeata tocata si usturoiul; cu acest amestec se freaca bine muschiuletul si se lasa sa stea o ora. Ceapa, dovleceii, ardeii si cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb cu tomatele in bulion de legume. Se adauga usturoi si se toarna intr-un vas termorezistent. Se incinge uleiul in tigaie si se rumeneste mus-chiuletul pe toate partile. Se stinge cu otet balsamic. Se adauga putina apa si se scade putin. Se pune, impreuna cu jusul format, in vasul termorezistent si se da la cuptor (incalzit in prealabil la 180 grade) pentru 20 – 25 minute. Muschiuletului i se adauga usturoi si verdeata Jakob Hausmann prezinta cel mai nou concept de cooking show la Euforia TV – Spuma de capsuni Pentru 4 persoane – 300 g capsuni – 100 g zahar – un pachetel de zahar vanilat – gelatina (un pachetel sau o foaie) – 200 g frisca – 100 ml apa – 50 ml vin rosu Mod de preparare Se curata capsunile si se pun cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron, se lasa sa stea circa 30 minute. Se paseaza apoi cu mixerul vertical. Se pun vinul si apa la incalzit, dizolvandu-se apoi in ele gelatina. Se lasa sa se raceasca. Gelatina dizolvata si frisca batuta se adauga la capsuni. Compozitia rezultata se portioneaza in cupe adecvate si se pune la frigider pentru 3-4 ore ca sa se solidifice. Se decoreaza fiecare cu cate o capsuna. Se poate proceda si astfel: Se lasa masa de capsuni in castron si se introduce la frigider pentru a se solidifica; din aceasta se decupeaza apoi, cu ajutorul a doua linguri, bule, ca niste galuste, care se dispun pe farfurii de desert si se decoreaza dupa preferinta.