Mulți români, victime ale unei metode de înșelătorie groaznică. Au rămas fără casele pe care credeau că le-au cumpărat
Mai mulți români din Cluj-Napoca au trăit un coșmar, după ce s-au trezit fără apartamentele pe care le-au achiziționat de la trei bărbați, într-un bloc fantomă. Polițiștii au luat măsuri!
Sute de români din Cluj-Napoca au primit o țeapă colosală din partea unor bărbați care vindeau apartamente, într-un bloc fantomă. Oamenii au căzut pradă unor escroci „profesioniști”.
Sute de români au fost victimele unor escroci care le-au vândut apartamente într-un bloc fantomă
Bărbații cu pricina au fost duși la audieri, iar doi dintre ei au fost arestați preventiv sub acuzația de înșelăciune în formă continuată și inclusiv complicitate la înșelăciune. În urma perchezițiilor făcute de oamenii legii au fost ridicate sume de bani, telefoane mobile, documente și inclusiv 7.000 de cartele telefonice. Toate acestea au fost găsite în locuințele suspecților și într-un apartament folosit pe post de birou.
Prejudiciul se ridică la aproape 2,2 milioane de euro. Mai mult, s-au adăugat și alți păgubiți, aproximativ 500, iar dauna a ajuns la circa 5 milioane de euro.
(CITEȘTE ȘI: LEGEA CARE LE DĂ FIORI CELOR CARE AU APARTAMENTE CU 3 CAMERE! ANUNŢUL MOMENTULUI)
Ce metodă au folosit escrocii
Unul dintre cei trei bărbați suspecți de înșelăciune s-a folosit de o identitate falsă și s-a prezentat ca fiind șef de echipă, dar și inginer. Prin această metodă, suspectul a vrut să ofere credibilitate în fața cumpărătorilor, după cum susțin procurorii. Indivizii au reușit să convingă oamenii să ofere în avans zeci de mii de euro pentru apartamente și le-au promis acestora că vor intra în posesia lor cât mai curând posibil.
În realitate, însă, construcția blocului a rămas neclintită în timp. Cei care atunci au crezut că pot cumpăra un apartament în faza de proiect, la un preț mult mai redus, regretă enorm. Chiara Balaci Ioana Mihaela, avocata care reprezintă aproximativ 70 de păgubiți, a susținut că majoritatea proprietarilor și-au investit ultimii bani în locuințele respective.
„Au văzut ofertele de vânzare la niște prețuri foarte mici. La acel moment o mare parte din proprietari și-au investit ultimele resurse financiare. Mulți din ei sunt veniți din alte localități și nu au unde locui. Constructorul a vândut un apartament chiar și de 2,3,4, chiar 5 ori”, a explicat avocata Chiara Balaci Ioana Mihaela.
Ce spun victimele
Una dintre victime a făcut câteva mărturisiri halucinante. Pe de altă parte, oficialii Primăriei susțin că i-au dat câteva amenzi constructorului, ba mai mult, au depus chiar și o plângere penală. Sutele de români păgubiți speră să poată recupera măcar o parte din sumele pe care le-au investit în locuințele pe care, în cele din urmă, nu le-au mai primit.
„Faza a fost că am văzut eu că e ieftin. M-a tot dus cu vorba, mi-a dat ceva hârtii, ca să-mi închidă gura. Normal că îmi pare rău. Unii s-au trezit că le-a fost vândut un apartament înstrăinat deja, altor persoane”, a transmis una dintre victime, potrivit ProTv.