Gospodinele au intrat pe ultima sută cu pregătirile pentru sărbători. Totuși, trebuie să fie atente pentru a nu face greșeli în ceea ce privește depozitarea preparatelor. Câte ore rezistă cârnații de porc în frigider, de fapt?
Citește și: MAI RAR AȘA CEVA! CE CONȚIN, DE FAPT, CELEBRELE JUMĂRI DE MANGALIȚĂ DIN MEGA IMAGE
Cozonaci, sarmale, friptură, murături… doar când le citiți numele, parcă simțiți aromele ce se răspândesc în case de sărbători. Iar preparatele din carne de porc reprezintă vedeta lunii decembrie. Acestea nu lipsesc de pe masa bogată. De asemenea, sunt consumate și mult timp după aceea. Așadar, trebuie să fim atenți la modul în care le depozităm, dar și la perioada în care le ținem în frigider.
Gospodinele sunt în febra pregătirilor de sărbători. Curățenie, sarmale, cozonaci… nici ele nu știu ce sarcini mai au de îndeplinit. Însă, trebuie să fie atente la greșeala pe care multe persoane o fac. Este vorba de perioada în care țin preparatele din carne de porc la frigider. Pentru a le consuma în stare optimă, trebuie să avem grijă la această perioadă.
Cârnatul de porc, un produs foarte apreciat pe masa de sărbători, se poate ține doar 2 zile în frigider, în stare crudă. Iar dacă vrem să îl păstrăm mai mult, îl putem băga la congelator. În acest caz, timpul optim este de 2 luni, potrivit meddielicious.
În ceea ce privește alte preparate din carne de porc, ele se depozitează astfel:
Cei care nu consumă carne de porc și o preferă pe cea de pui, trebuie să știe că și în acest caz există o perioadă de păstrare pentru fiecare produs în parte. Carnea tocată din pui poate fi ținută 2 zile la frigider și 4 luni la congelator. Dacă o ținem în bucăți, perioada depozitării la frigider este aceeași, însă la congelator o putem ține cu 2 luni mai mult. Tot 2 zile la frigider și 6 luni la congelator poate fi păstrată și pasărea întreagă.
Citește și: CE CONȚINE, DE FAPT, FAIMOSUL COZONAC CHOCO MUSE DE 143 DE LEI. INGREDIENTELE SUNT DINTRE CELE MAI BUNE