Rețeta de mujdei de usturoi este una delicioasă și sănătoasă. Ea poate fi preparată, după gust, fie simplu, fie cu smântână, cu lapte, cu sos de roșii sau într-o mulțime de alte combinații savuroase. Iată cele mai bune rețete de mujdei de usturoi
Mujdei de usturoi putem folosi ca sos pentru o mulțime de preparate. Pe lângă faptul că are nenumărate beneficii pentru organism, este și foarte gustos. Usturoiul și implicit mujdeiul de usturoi ajută la scăderea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului rău, are efect antimicrobian, este recomandat în combaterea micozelor cutanate, în prevenirea răcelilor, dar și în stimularea imunității.
Rețeta de mujdei de usturoi cremă este poate una dintre cele mai apreciate. Preparatul este foarte des găsit în restaurante, dar poate fi făcut și acasă cu ușurință.
Pisează bine de tot usturoiul și adaugă o lingură generoasă de maioneză și una de smântână. Amestecă bine, până se omogenizează, și apoi adaugă sare și lămâie, după gust. Cantitățile de smântână și de maioneză pot varia, în funcție de cum îți place sosul de usturoi. Dacă îl preferi mai picant, poți adăuga o cantitate mai mare de usturoi.
Rețeta de de mujdei de usturoi simplu se face foarte rapid și poate fi folosită cu succes la cartofi prăjiți sau la fripturi.
Usturoiul se curăță, se trece prin presă de usturoi, se adaugă sare după gust, se amestecă, apoi se pisează până când devine o pastă fină. Se încorporează uleiul și amstecă bine, bine. Apoi, se toarnă încet, încet apa minerală, până se încorporează și aceasta. Ca un truc, în loc de apă minerală sau apă plată, se poate folosi supă de pui sau de vită pentru un gust cu mult mai bun.
Sosul se poate face și cu oțet pentru a mai diminua din tăria usturoiul.
Peste căţeii de usturoi, se pune o jumătate de linguriţă de sare grunjoasă şi o linguriţă de miere de albine. Se freacă bine , până se obţine o pastă. Se pune apoi o lingură de ulei şi se freacă până se omogenizează. La final se adaugă 1-2 linguri de oţet de mere şi se amestecă bine.
Curăță și pisează usturoiul. Adaugă zeama de lămâie și amestecă până se formează o cremă. În timp ce amesteci, adaugă oul, sare și piper.Continuă să amesteci și adaugă uleiul, pentru a obține textura de maioneză.
Mujdeiul de usturoi cu sos de roșii este delicios și poate fi folosit chiar ca sos pentru paste sau pizzaa, alături de condimente precum oregano și busuioc.
Se curăță usturoiul , se tăie cățeii de usturoi mai mărunt și se pun în mojar sau în presa de usturoi, apoi se adaugă sare peste ei și se pisează bine. Se transferă usturoiul pisat într-un bol, apoi se freacă energic cu o lingură de lemn, picurând ulei ca la maioneză. Se adaugă roșiile fie proaspete, trecute prin blender, fie sucul de roșii.
Iaurtul preia din aciditatea și iuțeala usturoiului fâcând preparatul delicios chiar și pentru cei care au probleme cu stomacul
Se curăță usturoiul și se dă prin presă. Într-un bol se freacă usturoiul cu sarea și se adaugă uleiul, încet, amestecându-se cu o lingură până se omogenizează. Se adaugă și piperul și se amestecă bine de tot. Se adaugă la final iaurtul și se amestecă bine.
Usturoiul se dă prin presă sau se pisează într-un mojar. Într-un bol se freacă usturoiul cu sarea și se adaugă uleiul, încet, amestecându-se cu o lingură până se omogenizează. Se adaugă și piperul, apoi smântâna și se amestecă bine, până se formează o pastă.
De consistența unei maioneză, mujdeiul de usturooi cu lapte este ideal lângă cartofi la cuptor.
Se curăță cățeii de usturoi și se pun în paharul înalt de la blender, se adaugă puțină sare și laptele.Se bate cu blendarul puțin să se sfărâme usturoiul, și se adaugă ulei puțin câte puțin. La final se adaugă sucul de lămâie.
Citește și: CASTRAVEȚI ÎN OȚET. CELE MAI SIMPLE ȘI GUSTOASE REȚETE
Se curăță usturoiul și se tăie mărunt, apoi se adaugă un praf de sare și se pisează până devine că o pastă. Se adaugă ulei ,puțin câte puțin că la maioneză , amestecând bine cu o linguriță până se face că o cremă. La final se adaugă iaurtul și se amestecă bine până se omogenizează.
Citește și: CIUPERCI UMPLUTE. 5 REȚETE DE CIUPERCI UMPLUTE GUSTOASE
Mujdeiul de usturoi lipovenesc va da o savoare deosebită peștelui, fie că este făcut la grătar sau la cuptor.
Zdrobim usturoiul cu sare și adăugăm câte puțin ulei ca la maioneză. Trebuie să aibă un aspect cremos. La sfârșit se adaugă oțetul de vin alb, roșia coaptă tocată mărunt și de asemenea ardeiul iute. La final, se adaugă puțin pătrunjel verde.
Poftă bună!