Motivul principal al deceselor și cazurilor grave de coronavirus. Anunțul făcut de Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, fost manager al Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balş”, a vorbit despre motivele principale ale deceselor și cazurilor grave din perioada pandemiei de coronavirus.
Potrivit ultimului raport prezentat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), până pe 10 mai, 65.581 e persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat. Totodată, de la începutul pandemiei, au fost diagosticate cu coronavirus 2.900.375 de persoane.
(VEZI ȘI: NORVEGIA RIDICĂ TOATE RESTRICȚIILE ANTI-COVID. ANUNȚUL FĂCUT DE PREMIER: ”AU TRECUT 561 DE ZILE…”)
În cel mai recent interviu, Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre pandemia de coronavirus, precum și de progresele care s-au făcut până în clipa de față.
“În primul rând, am învățat să folosim mai bine plămânul artificial. Dacă înainte îl foloseam doar în cazurile severe de gripă, în momentul de față știm foarte bine când să-l aplicăm. Că dacă-l aplicăm mai repede, șansa pacientului să se recupereze este considerabilă, pentru că deficitul de oxigen din organism este cel care generează o serie de probleme, inclusiv distrugeri tisulare (n.r ale țesuturilor). Ori, în acest context, ăsta a fost unul dintre elementele principale și a salvat destul de multe vieți. Un al doilea element este faptul că ar trebui să trecem în revistă toată patologia, de la patologia de dermatologie și am avut parte de niște vasculite sistemice groaznice, până la forme de afectare cardiacă, miocardite și pericardite, cu encefalite, cu hepatite, cu afectare renală, diabet dat peste cap. Toate acestea au fost reluate și puse în ghiduri astfel încât să știm cum să abordăm aceste cazuri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit DC Medical.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, despre cazurile de coronavirus: “Partea neplăcută…”
Fostul manager al Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balş” atrage atenția că pacienții cu comorbidități au reușit să învingă cu mare greutate virusul. Din păcate, nu toți cei infectați au avut acest noroc.
“Partea neplăcută a apărut acolo unde erau foarte multe comorbidități, acolo unde, unul dintre principalele elemente care a făcut diferența a fost nivelul de albumină. Un nivel de albumină foarte scăzut, de obicei, se asociază cu un pronostic foarte rezervat. Însă am avut și succes, am avut cazuri care au stat aproape trei luni în Terapie Intensivă și care au ieșit pe picioarele lor, iar cu recuperare, sunt în viață și în momentul de față. Lucrurile s-au schimbat foarte mult, mai ales în domeniul asistării pacientului sever și critic”, a mai spus medicul.
(CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA, FOCARUL COVID AL EUROPEI. UE CERE CARANTINAREA ȚĂRII NOASTRE?)