Locuitorii unui sat din Mureș au găsit o oportunitate pentru a atrage vizitatori. Oamenii au organizat pentru al treilea an consecutiv un festival cu muzică și preparate tradiționale. La evenimentul fastuos au participat sute de persoane care și-au dorit să vadă ”motivul” de mândrie al sătenilor. Zona este considerată o minune a naturii.
Oamenii care au participat la festivalul organizat în satul Grindeni, județul Mureș, au avut parte de o experiență minunată. Au mâncat preparate tradiționale gătite pe loc de săteni și au participat la diverse ateliere de creație. În plus, au putut admira o frumusețe a naturii, specifică zonei.
A fost atmosferă de sărbătoare în satul Grindeni, județul Mureș, cu doar câteva zile înainte de Paște. Localnicii au organizat un festival care se află deja la a treia ediție. În fiecare an, sute de vizitatori participă la acest eveniment.
Turiștii s-au putut delecta cu preparate tradiționale românești. Printre acestea se numără tocănița de porc și balmoșul, care s-au vândut ca pâinea caldă. De asemenea, oamenii veniți din toate părțile țării au participat la diverse activități.
În cadrul atelierelor de creație a fost prezentată o tehnică străveche pe care sătenii vor să o aducă în actualitate. Mai exact, este vorba despre realizarea ouălor de struţ încondeiate cu ceară naturală în relief.
Dincolo de atmosfera de sărbătoare, vizitatorii sunt atrași de o frumusețe a naturii aflată în zona respectivă. Motivul pentru care oamenii vin în număr atât de mare este legat de o minune a naturii. În zonă, se găsește o floare rară, numită Laleaua Pestriţă.
De altfel, evenimentul organizat în județul Mureș îi poartă și numele florii care atrage vizitatorii – Festivalul Laleaua Pestriţă de Grideni. Turiștii sunt foarte încântați și nerăbdători să se fotografieze cu această frumusețe.
„Laleaua face tot deliciul acestui festival și ne bucurăm tare mult că în zona noastră putem găsi această minunată floare.”, a spus o persoană din satul Grindeni, potrivit Observator News.
În plus, evenimentul este și unul caritabil. Banii adunați la acest festival vor merge către o familie nevoiașă care are nevoie de ajutor financiar.
Citește și: CELE MAI BIZARE TRADIŢII DIN SĂPTĂMÂNA MARE! CE ESTE INTERZIS SĂ FACI ÎNAINTE DE PAŞTE