Motivul pentru care se pun foi de dafin sub pernă. Puţini s-ar fi gândit la asta

Publicat: 13/03/2024 | 09:27
De ce este bine să se pună foile de dafin sub pernă? / sursă foto: Pexels

Te-ai gândit vreodată de ce se pun foi de dafin sub pernă? Este o practică întâlnită în rândul mai multor persoane și, deși ar putea face parte din sfera superstițiilor, ar avea legătură, de fapt, cu o asociere a somnului liniștit. Iată mai jos, în articol, detaliile!

Foile de dafin pot avea mai multe întrebuințări. În afara câmpului culinar, acestea au fost utilizate și la diverse ritualuri și descântece, iar de acest ingredient se leagă o multitudine de superstiții. De data aceasta, însă, vă arătăm motivul pentru care se pun foi de dafin sub pernă.

Deși acest aspect ar putea fi încadrat la categoria superstițiilor, foaia de dafin fiind asociată cu norocul și prosperitatea, de data aceasta se pune accent pe beneficiile care ți-ar putea fi aduse, dacă o pui sub pernă, atunci când dormi.

Vezi și SUPERSTIȚII LEGATE DE ZIUA DE DUMINICĂ. CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ-ȚI MEARGĂ BINE

De ce se pun foi de dafin sub pernă?

Foile de dafin ar putea reprezenta, potrivit unor specialiști, o metodă prin care să ai un somn mai liniștit. Deși se folosește preponderent în arta culinară, foaia de dafin poate aduce beneficii persoanelor care au un somn agitat. De aceea, atunci când o persoană dorește să se odihnească mai bine, ar fi ideal să își pună sub pernă foi de dafin.

Pe de altă parte, foile de dafin au și ale întrebuințări. De exemplu, unii dintre specialiști susțin că acesta ar putea reprezenta un sedativ natural, pliat tot pentru ideea unui somn liniști. Este asimilat drept un remediu natural împotriva somnului agitat și ar putea să scadă atât ritmul cardiac, cât și tensiunea arterială.

Totodată, aceste foi de dafin uscate pot fi utilizate și în alt mod, pentru un somn ușor. Frunzele de dafin se clătesc ușor în apă rece, apoi se lasă la uscat timp de zece zile. Pot fi puse, apoi, câteva sub pernă. Specialiștii susțin că ar putea fi preparat un ceai infuzat din această plantă și că ar putea fi consumat înainte de somn. Desigur, atenția trebuie îndreptată și către tipologia de dafin. Există două tipuri: Laurus Nobilis – Dafinul și Nerium Oleander – Oleander. Cel din urmă este toxic, putând fi ușor identificabil. Spre deosebire de Laurus Nobilis (dafinul), Nerium Oleander (oleander) are frunze înguste și flori.

De altfel, foaia de dafin poate fi folosită și ca un ingredient care să țină la depărtare moliile, arată jurnalul.ro.

Citește și DE CE NU E BINE SĂ FACI NUNTA ÎN LUNA MAI. CE SE SPUNE DESPRE CUPLURILE CARE DECID SĂ-ȘI UNEASCĂ DESTINELE ÎN „FLORAR”

Sursă foto: Pexels