Motivul pentru care pisicile își ling stăpânul și apoi, imediat, îl mușcă. Ce vor ele să transmită, de fapt

Publicat: 06/06/2022 | 16:36

Motivul pentru care pisicile își ling stăpânul și apoi, imediat, îl mușcă. De multe ori, comportamentul acestora nu poate fi înţeles de oameni. Iată ce vor să transmită, de fapt.

Limba unei pisici este cu siguranţă unică. Aceasta este formată din mici spini de keratină, care sunt utili atunci când pisica vrea să bea apă, să îşi cureţe blana sau să o descurce.

Atunci când pisica îşi linge stăpânul, ea caută să îi cureţe suprafaţa corpului ca şi când ar fi o altă pisică. De asemenea, ele au învăţat că acest gest îi face să se simtă bine pe stăpânii lor, iar în schimb primesc mângâieri şi atenţie.

CITEŞTE ŞI: CUM POȚI SĂ AFLI CÂT DE INTELIGENTĂ ESTE PISICA TA? CINCI SEMNE CARE SPUN TOTUL

De ce muşcă pisicile?

Muşcătura unei pisici poate avea mai multe semnificaţii.

În momentul în care pisicile sunt supărate şi îşi muşcă stăpânul, ele au un comportament foarte agresiv, spatele se curbează, iar coada este stufoasă.

Unele pisici îşi pot muşca proprietarii imediat după ce i-au lins pentru a avertiza că au fost mângâiate în exces, altele pot face acest lucru în semn de afecţiune şi nu în ultimul rând pentru că acestea cred că muşcătura face parte din procesul de îngrijire.

Dacă pisica îşi muşcă stăpânul, ba chiar îl loveşte cu picioarele din spate, acesta este un semn clar că ceva nu i-a plăcut.

Ce se întâmplă când o pisică toarce

Conform oamenilor de știință, creierul pisicii trimite semnale către muşchii laringelui şi diafragmei. Aceştia se contractă şi restricţionează fluxul de aer, pentru ca ulterior să se relaxează pentru a lăsa aerul să treacă iar. Contracţiile au loc la 25-150 de vibraţii pe secundă şi cauzează o scurtă separare a corzilor vocale, fenomen care permite torsului să apară atât în timpul inspiraţiei cât şi al expiraţiei.