Cătălin Scărlătescu nu are nevoie de prea multe prezentări. A cunoscut succesul în urmă cu mai mulți ani, iar, de-a lungul timpului, și-a menținut poziția în topul celor mai buni bucătari din România. Juratul de la Antena 1 este implicat în mai multe proiecte, dar și-a deschis și propriile lui afaceri. Totuși, pentru că vrea să le ofere clienților săi experiențe de neuitat, cum numai el știe, chef-ul a decis să închidă localul din București în perioada filmărilor la emisiunea Chefi la cuțite.
Cătălin Scărlătescu se bucură de un mare succes pe plan profesional. Pe lângă faptul că este jurat alături de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu în cel mai urmărit show culinar, afacerile lui merg ca pe roate. Însă, partenerul Doinei Teodoru a avut mult de muncă până să ajungă la acest nivel. Și, de asemenea, a fost nevoit să facă unele sacrificii, dar să ia și câteva decizii importante.
În urmă cu ceva timp, bucătarul a fost invitat în podcastul lui Mihai Morar, acolo unde, printre multe subiecte dezbătute a vorbit și despre afacerile pe care le deține. Celebrul bucătar a explicat faptul că, atunci când vine vorba despre bucătărie, se implică foarte mult, din acest motiv, în perioada filmărilor la emisiunea în care este jurat a decis să își închidă restaurantul.
Deși are cei mai buni angajați, care au trecut prin numeroase teste înainte de a ajunge să gătească în bucătăria lui, Cătălin Scărlătescu nu are, încă, încredere că totul poate merge la fel de bine dacă el nu este „la comandă”.
„Eu nu m-am jucat cu munca. Eu nu am avut în viața mea o zi de concediu medical. Nu există. Îmi pasă. Și nu sunt pasionat, pur și simlu îmi pasă. Nu poate să meargă bucătăria fără mine. Eu am avut restaurantul închis cât s-a filmat Chefi la cuțite. Sunt trăsnit rău. Știu că ar funcționa, doar că trebuie să găsesc omul ăla care să învețe poezia. Să facă tot cum îi zic eu”, a povestit Cătălin Scărlătescu în podcastul lui Mihai Morar.
La sfârșitul anului trecut, Cătălin Scărlătescu a fost invitat în podcastul lui Speak, acolo unde, printre altele, a vorbit despre locaţia pe care a deschis-o recent. Juratul de la Antena 1 mărturisea la acel moment că angajaţii lui nu au un salariu fix, ci le dă procent.
De asemenea, muncitorii nu au pauză, nu au voie cu telefon și nici să iasă la fumat în timpul programului de muncă.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult, am și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie la greșeli”, spunea atunci Cătălin Scărlătescu.