Motivul pentru care Cătălin Scărlătescu s-a apucat de bucătărie! Nimeni nu se aștepta la asta
În prezent, Cătălin Scărlătescu este unul dintre bucătarii de renume din România. Celebrul chef este apreciat la scară largă, iar mulți sunt cei care își doresc să deguste din preparatele sale. Recent, acesta a vorbit despre pasiunea sa pentru bucătărie și a dezvăluit și motivul pentru care a decis să se apuce de această meserie. Mulți nu s-au așteptat la asta.
Nu este un secret pentru nimeni faptul că Scărlătescu este un as în bucătărie și că are în spate ani de experiență. Celebrul chef a intrat pentru prima oară în acest domeniu pe vremea când avea doare 17 ani, iar de atunci nu și-a dorit să mai facă altceva. Ce l-a determinat pe adolescentul Scărlătescu să își îndrepte pașii către acest domeniu?
(CITEȘTE ȘI: CUM ARĂTA CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU DE LA MASTERCHEF ÎN TINEREȚE, CÂND ERA SLAB ȘI AVEA PĂR)
Motivul pentru care Cătălin Scărlătescu s-a apucat de bucătărie
Cătălin Scărlătescu spune că bunica sa este cea care i-a insuflat pasiunea pentru bucătărie. Chef-ul era uimit cum din doar câteva ingrediente aceasta reușea să scoată niște preparate delicioase, așa că de multe ori o privea atent și stătea lângă ea atunci când gătea.
„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.
La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, a declarat Cătălin Scărlătescu, potrivit viva.ro.
Însă, deși pasiunea pentru bucătărie i-a fost insuflată de bunica lui, altele au fost motivele pentru care Cătălin Scărlătescu a decis să intre în acest domeniu, încă de la o vârstă fragedă. Mai exact, celebrul chef a mărturisit că decizia a luat-o atunci când a observat că bucătarii sunt foarte bine plătiți.
„Am văzut că cheful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cei mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu. Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit, la vremea aceea, dacă îmi daţi voie, era altul. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)”, a mai spus Cătălin Scărlătescu.
(VEZI ȘI: CE AVERE ARE, DE FAPT, CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. DIN CE FACE BANI JURATUL MASTERCHEF DE LA PRO TV)