Motivul pentru care ANDREEA MARIN a plecat în Israel, înainte de divorţul de TUNCAY: ”Am simţit… ”

De: Cancan
Publicat: 28/02/2017 | 12:38

Înainte să păşească în această nouă etapă a vieţii sale, vedeta a petrecut o săptămână cu totul specială în Israel. Au fost şapte zile în care a avut ocazia să viziteze, pentru prima dată, locurile sfinte din Ierusalim, cetatea Masada din deşertul Iudeii, spectaculozitatea Mării Moarte, oraşul lui Hristos – Capernaum, să navigheze la bordul unei corăbii pe Marea Galileei, să viziteze Tiberias, Nazareth, Haifa, Acra, precum şi Tel Aviv, oraşul cosmopolit de la ţărmul Mării Mediterane.

După un zbor de două ore şi jumătate, de la Bucureşti la Tel Aviv, incredibila experienţă din Israel a început în Ierusalim cu vizitarea locurilor sfinte pentru creştini: Zidul Plângerii, Drumul Crucii cu cele 14 opriri ale Mântuitorului, Mormântul Fecioarei Maria, Golgota, Piatra Ungerii, Biserica Sfântului Mormânt, locuri cu o încărcătură spirituală puternică, ce au oferit un bun prilej de reculegere şi găsire a liniştii sufleteşti.

În cele două zile petrecute în Ierusalim, Andreea a avut ocazia să descopere locurile pitoreşti ale oraşului, precum şi părţile moderne ale acestuia, artiştii stradali şi bucătăria tradiţională impresionantă, admirând seara, de la balconul camerei hotelului David Citadel, zidurile cetăţii luminate feeric.

De la Ierusalim, vedeta a plecat spre Masada, fortăreaţa situată în mijlocul deşertului Iudeii. Pe drumul spre Masada, a ajuns, la un moment dat la nivelul zero al mării, de unde drumul avea să continue în jos, sute de metri în deşert, până la Marea Moartă, locul situat la cea mai joasă altitudine, ocazie ideală pentru a realiza fotografii cu peisajul deşertic impresionat.

După o scurtă călătorie cu telefericul, vedeta a ajuns în Masada, fortăreaţa construită de Irod, locul în care s-au refugiat evreii în urmă cu două milenii, de unde a admirat în zare deşertul şi Marea Moartă. După ce a vizitat acest loc istoric, Andreea a ajuns la Marea Moartă, o destinaţie turistică uimitoare prin unicitatea ei şi prin efectele benefice pe care produsele bogate în minerale le au asupra sănătăţii organismului.

După Marea Moartă următoarea oprire a fost vechea localitate Tiberias, de unde a pornit într-o călătorie de neuitat, la bordul corabiei, pe Marea Galileei, admirând de la distanţă locurile biblice, printre care şi Muntele Fericirii, până la Capernaum, supranumit Oraşul lui Hristos, locul unde au avut loc trei dintre minunile înfăptuite de Acesta. În acest oraş se spune că locuiau Apostolii Petru şi Andrei, Iacov şi Ioan, precum şi Matei, vameşul. Andreea a vizitat, cu această ocazie, Casa Sfintilor Petru şi Andrei, Biserica Sfântul Petru, Biserica Sfinţii Apostoli, ruinele Sinagogii în care si-a inceput propovăduirea Mântuitorul şi s-a recules, pentru câteva minute, în linişte, într-un loc sublim, pe malul Mării Galileei.
De la Capernaum, vedeta a ajuns în Nazareth, locul copilăriei Mântuitorului, unde a vizitat locurile unde se spune că a avut loc Buna Vestire, precum şi Biserica unde sunt depuse icoane din zeci de ţări, printre care şi România.

Următoarea oprire a fost Haifa, unde a vizitat superbele grădini Bahai, considerate a opta minune a lumii, înscrise în patrimoniul UNESCO. Adepţii regiliei Bahai consturiesc grădini în loc de biserici şi militează pentru egalitatea bărbaţilor şi femeilor, eliminarea extremelor sărăciei şi bogăţiei, educaţie pentru toţi, echilibru între natură şi tehnologie.
De la Haifa, Andreea Marin a ajuns în anticul şi impresionantul oraş Acra, la rândul său patrimoniu UNESCO, unul din cele mai vechi porturi din lume, situat pe malul Mării Mediterane. Arhitectura oraşului este influenţată de culturile multor populaţii ce au trăit aici de-a lungul mileniilor: asirieni, egipteni, greci, romani, arabi, kurzi, carpetieni, precum şi de cultura bizantină.

Următoarea şi ultima oprire în Israel a fost Tel Aviv, cosmopolitul oraş de la Marea Mediterană, unde vedeta a avut ocazia să descopere ritmul de viaţă dinamic şi modern: superba promenadă, lungă de 14 kilometri, unde localnicii şi turiştii fac sport şi plajă la orice oră a zilei, cafenelele şi localurile pitoreşti şi moderne, zona veche a oraşului, Jaffa, unde, în piaţa Carmel, a gustat din preparatele tradiţionale ale comercianţilor stradali,  frumosul cartier Neve Tzedek şi a descoperit creaţiile vestimentare ale designerilor de modă locali.

„Călătoria în Israel a avut loc la momentul oportun din viaţa mea. Am simţit o energie cu totul specială în acestă ţară. O stare de bine de care chiar aveam nevoie, după o perioadă atât de agitată. Am simţit o conexiune aparte cu tot ceea ce am vizitat. De la locurile sfinte din Ierusalim până la cele moderne din Tel Aviv. Israelul oferă atât de multe experienţe şi atât de diversificate, încât merită vizitat de mai multe ori. Îmi vor rămâne în suflet momentele în care am atins, la Ierusalim, Zidul

Plângerii, când m-am rugat lângă Mormântul Sfânt, când am avut sentimentul incredibil de libertate de la Masada, călătoria cu corabia pe Marea Galileei, liniştea şi calmul pe care le-am simţit la Capernaum, sentimentul de echilibru şi fericire din gradinile Bahai din Haifa, pescăruşii din portul Acra, când am alergat dimineaţa devreme pe plaja din Tel Aviv şi apusul de soare pe care l-am admirat pe promenada din acest oraş. Au fost şapte zile de neuitat şi intenţionez să revin în Israel pentru a revedea, pe îndelete, locurile speciale dar şi altele noi pe care nu am reuşit să le includ în program de acum. Vă recomand să vizitaţi Israelul! Este o ţară cu totul specială!”, declară Andreea Marin.