Motivul ireal pentru care un avion cu 300 de pasageri s-a întors în aeroportul din care a plecat, după 2 ore. Programul călătorilor a fost afectat
Un avion cu 300 de pasageri s-a întors în aeroportul din care a decolat, după doar două ore. Această decizie a fost luată la scurt timp, după ce echipajul a sesizat că există o defecțiune la bordul aeronavei. Programul călătorilor a fost afectat și au fost reprogramați pentru alte zboruri. Iată detaliile mai jos, în articol.
O situație mai puțin plăcută a avut loc la bordul unei aeronave Boeing 777 care face parte din flota companiei Austrian Airlines. În cursul zilei de luni, 17 aprilie 2023, aeronava s-a întors în aeroportul din care decolase, la doar două ore distanță. La bord se aflau 300 de pasageri. Ruta a fost Viena – New York.
Un avion cu 300 de pasageri a revenit în aeroport, la două ore după ce decolase
Echipajul de la bordul aeronavei a sesizat faptul că cinci din cele opt toalete de care dispunea aparatul de zbor erau defecte. Din cauza acestei probleme tehnice, echipajul a decis să întoarcă în aeroportul din care a decolat, după două ore. Practic, apa nu putea fi trasă în mod corespunzător, odată ce toaleta era utilizată de pasageri.
Purtătorul de cuvânt al companiei aeriene a transmis faptul că este prima oară când are loc un astfel de incident la bordul aeronavei. Între timp, avionul Boeing 777 a fost repus în funcțiune, după ce problema tehnică a fost rezolvată. Cei 300 de pasageri care se aflau în avion au fost reprogramați pentru alte zboruri, după ce programul le-a fost dat peste cap, arată The Guardian.
De-a lungul timpului, multe persoane s-au întrebat unde sunt depozitate deșeurile, după ce sunt utilizate toaletele din avioane. Conținutul din vasul de toaletă este aspirat în josul vasului, într-o zonă acoperită de teflon. Există un rezervor unde se strâng deșeurile. La finalul cursei aeriene, echipajele de la sol curăță rezervorul. Acesta poate fi curățat doar din exterior. Au existat teorii potrivit cărora deșeurile ar fi expulzate din avion, de la înălțime. Însă, experții în domeniu au dovedit, prin exemple concrete și tehnice, că teoriile sunt false.
Sursă foto: Pixabay