Cătălin Scărlătescu a făcut mărturisiri neașteptate despre planurile pe care le are pentru următorul restaurant pe care dorește să îl deschidă. Bucătarul de la „Chefi la cuțite” a explicat motivul pentru care nu este dispus să plătească salarii angajaților care vor dori să lucreze alături de el.
Recent, Cătălin Scărlătescu a mărturisit sincer care sunt planurile sale de viitor în ceea ce privește restaurantul pe care urmează să îl deschidă. Bărbatul nu își dorește să aducă personal care să lucreze doar de dragul de a primi un salariu fix, ci își dorește pe cineva care este dispus să evolueze și să muncească din ce în ce mai mult.
Invitat recent în podcast-ul lui Speak, chef-ul emisiunii de pe Antena 1 a susținut că angajații săi nu vor primi un salariu fix la finalul lunii, ci vor primi procente exacte din încasările care se vor face. În România o astfel de practică nu este foarte des întâlnită, tocmai de aceea multe persoane au devenit sceptice în legătură cu asta.
Motivul pentru care Cătălin Scărlătescu a optat pentru o astfel de decizie este faptul că își dorește să obțină o performanță din ce în ce mai mare. Astfel, oamenii săi vor fi motivați să lucreze din ce în ce mai mult și din ce în ce mai bine pentru a putea primi lunar sume din ce în ce mai mari.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Le dau procente. Dă-mi posibilitatea să îți dau 10.000. De ce mi-ai luat doar 10 mii când puteai să iei 20? Ia 30. Ia tu mult că dacă ai tu mult, am și eu mult.
Așa îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, clădit de mine, construit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie să faci greșeli”, a explicat Cătălin Scărlătescu în podcast-ul lui Speak.