Lupta pentru marele premiu pus în joc la ,,Survivor România 2023” devine din ce în ce mai grea. Concurenții din echipele Războinicilor și Faimoșilor care se află în Republica Dominicană reușesc cu greu să facă față traiului de zi cu zi.
Condițiile precare, lipsa igienei și a alimentației corespunzătoare își spun cuvântul pe chipul concurentelor. Cei de acasă au remarcat, de-a lungul competiției, transformarea prin care trec atât războinicele, cât și faimoasele. Totuși, în spatele acestui lucru, există câteva motive pe care un medic le-a explicat. (CITEȘTE ȘI: DE NECREZUT! CAȚI BANI PRIMESC “RĂZBOINICII” LA ”SURVIVOR”? SUME COLOSALE DE LA PRO TV)
Oana Dumitrache este medic specializat în diabet, nutriție și boli metabolice. Specialista a venit cu o explicație pentru transformările prin care trec, în fiecare an, concurentele Survivor.
„Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic”, a explicat medicul Oana Dumitrache, potrivit click.ro.
De asemenea, medicul a menționat că și consumul prea mare de zahăr poate declanșa anumite boli legate de sindromul metabolic. (VEZI ȘI: “FĂCĂTURĂ” LA SURVIVOR ROMÂNIA? AU LUAT FOC, DUPĂ ULTIMA ELIMINARE: “RUŞINE”)
„Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic. Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic inorganic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă.
Manganul este un oligoelement esenţial pentru metabolismul glucidic şi lipidic şi pentru sănătatea sistemului osos, din păcate cu risc de bioacumulare şi intoxicaţie acută şi cronică.
Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet. Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, a mai spus Dr. Oana Dumitrache, potrivit sursei amintite mai sus.