Morcovii, ceapa si usturoiul previn cancerul
Lygia Alexandrescu Nutritionist Odata cu venirea verii, orice femeie isi doreste sa scape de kilogramele in plus, dar si sa-si mentina sanatatea. Cu cat mai mult se apropie concediul, apare si dorinta de a arata mai bine. Pentru a slabi in mod sanatos si eficient, se recomanda marirea consumului de legume, care contin substante fitochimice. Iata cateva dintre cele mai eficiente legume care ajuta atat la slabire, cat si la mentinerea sanatatii: – broccoli si varza – contin substante care stimuleaza functiile ficatului si-l ajuta sa descompuna fitochimicalele. Consumul lor reduce riscul in cazul persoanelor susceptibile de cancer de colon. – morcovii – alfa si betacarotenii continuti au rol in prevenirea cancerului, mai ales a celui de plaman, esofag si stomac. – usturoiul si ceapa – sunt bogate in alilsulfide, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale ridicate, au actiune antibiotica si previn unele forme de cancer ale stomacului si tractului digestiv.