Monica Pop este revoltată din cauza COVID-19. Șefa Spitalului de Oftalmologie a răbufnit din cauza panicii instaurate și nu înțelege de ce sunt expuse doar aspectele negative în ceea ce privește pandemia de coronavirus.
„A ajuns un virus să conducă şi să răstoarne planeta!!! Şi toată viaţa ei!! Oricine afla despre un cunoscut ca este bolnav sau, mai rau, că s-a stins, indiferent in urma carei patologii, intreabă imediat: „de COVID?!”.
Asadar, au disparut ca prin farmec toate celelalte afectiuni severe, care pot duce la asa ceva. Dar, care decimează in continuare, fapt de care nu prea se tine seama! Nu mai sunt boli pulmonare, cardiovasculare, nici digestive, cancere, accidente, traumatisme, agresiuni, diabet si ciroze decompensate, suicid, toxiinfectii etc! Nimic! Doar COVID!
Intrebări:
– de ce sunt puse in fată exclusiv aspectele negative (bolnavii din ATI, cazurile grave, mortii) si nu se discuta nimic despre cei 85% vindecati. Cine si ce câștigă din panica indusă cu bună știință?
– de ce este neindicată necropsia, stiut fiind că justificarile cu protectia fata de medicii legisti e o poveste! Ei se pot proteja asa cum o fac si medicii infectionisti, ATI, pneumologi etc. Se stie că doar prin efectuarea necropsiei se pot constata leziunile provocate de o afectiune si astfel se pot combate. Si salva vieti!
Raspunsuri?!”, a scrisMonica Pop, luni, pe pagina de Facebook.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
În intervalul 01.11.2020 (10:00) – 02.11.2020 (10:00) au fost raportate 86 decese (48 bărbați și 38 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 29 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani.
80 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.