Monica Pop a făcut dezvăluirea! Ce se întâmplă cu 4% din cei infectați cu virusul COVID-19

Publicat: 12/05/2020 | 07:59

Medicul Monica Pop a tras un semnal de alarmă privind debutul coronavirusului. Astfel, la 4 % din cei infectați cu COVID-19 boala a început într-un mod ciudat. (CITEȘTE ȘI: MONICA POP, MESAJ DUR PE FACEBOOK ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS: ”S-A CREAT O ISTERIE, O PANICĂ, TOȚI VĂD ȘI CAUTĂ NUMAI COVID!”)

„La 4% din cei infectaţi cu COVID-19 boala debutează cu o conjunctivită. Aşa debutează boala. Adică este o inflamaţie conjunctivală şi mulţi nu se gândesc că de acolo vine”, a spus doctorul Monica Pop, pentru Fanatik.

De aceea, specialistul susține că este bine să purtăm ochelari. (NU RATA: MONICA POP, ÎN RĂZBOI CU AUTORITĂȚILE! “COVID-19 NU E SINGURA BOALĂ DE PE PĂMÂNT. LĂSAŢI POLICLINICILE ŞI CABINETELE DENTARE SĂ FUNCŢIONEZE!”)

Monica Pop, atenționare pe Facebook

Medicul oftalmolog Monica Pop a tras un semnal de alarmă și a avertizat asupra numeroaselor căi de răspândire a virusului și a explicat că masca de protecție nu este de ajuns. Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook Dr. Monica Pop a prezentat modul în care virusul COVID-19 se răspândește și cât de ușor îl pot contacta oamenii.

VEZI AICI: Nelu Tătaru, anunțul momentului în România! Ce se întâmplă peste 5 zile

„Afecțiunea cu virusul Corona, ca orice altă viroză, se știe, poate da și o afecțiune oftalmologică și anume, o conjunctivită virală. Prezența virusului în nazo-faringe este în directa legătură cu ochiul prin intermediul canalului lacrimo-nazal, astfel că, la orice pacient infectat, Covid -19 poate fi prezent în secreția conjunctivală, devenind cu atât mai posibilă și periculoasă transmiterea, contaminarea.

Deci, e clar, viroza aceasta se poate transmite și dacă cel infectat se freacă la ochi și apoi atinge ceva, orice. E un lucru mai puțin cunoscut de publicul larg dar cunoscut de către orice medic practician.

AFLĂ ȘI: Ce se întâmplă cu zborurile după ce starea de urgență din România va expira: ”Autoritățile vor ține cont de…”

Acesta este motivul pentru care din echipamentul medical de protecție nu trebuie să lipsească ochelarii speciali sau vizierele. În plus, dacă o persoană infectată strănută în apropierea uneia care are mască dar nu și ochelari, o picătură îi poate ajunge acesteia din urmă pe conjunctivă și de acolo în nazo-faringe. Legătura anatomica dintre ochi și nas ( canalul lacrimo-nazal) face ca unei persoane care lăcrimează sau plânge, îi curge nasul, lucru știut de oricine”, a scris Monica Pop.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult