Mondialul, mai „sărac” cu 433 de milioane de euro. Cei mai valoroşi fotbalişti care pot rata CM 2022
Campionatul Mondial din Qatar va avea loc peste un an, iar cum preliminariile sunt destul de aproape de final, ne putem obişnui deja cu ideea că unii dintre cei mai valoroşi fotbalişti din lume nu vor fi la turneul final.
Trăieşte SuperEmoţia meciurilor internaţionale cu Superbet! Descoperă chiar acum oferta pentru partidele din preliminariile Campionatului Mondial.
Jan Oblak – Slovenia
Poziţia de portar este deja asigurată. Unul dintre cei mai buni goalkeeperi din lume şi titularul din poarta lui Atletico Madrid, Jan Oblak, nu va juca anul viitor în Qatar. Slovenia a fost deja eliminată într-o grupă în care Rusia şi Croaţia se luptă pentru primul loc.
Portarul cotat la 70 de milioane de euro încă nu a jucat la niciun turneu final cu echipa naţională.
Matt Doherty – Irlanda
Naţionala Irlandei a avut ghinionul de a pica într-o grupă în care Serbia şi Portugalia se bat pentru primul loc, dar cu toate acestea nimic nu scuză faptul că după şase etape, Irlanda este sub Luxemburg în clasament şi va rata al 5-lea Campionat Mondial consecutiv.
Milan Skriniar – Slovacia
Slovacia se află în aceeaşi situaţie cu cea a Sloveniei. Cele două echipe chiar sunt la egalitate de puncte şi, bineînţeles, ambele fără şanse de calificare.
Ceea ce înseamnă că Milan Skriniar, talentatul fundaş central de la Inter, va trebui să mai aştepte până va îmbrăca tricoul naţionalei la un Campionat Mondial.
Soyuncu & Calhanoglu – Turcia
Turcia încă are şanse teoretice de a se califica la Campionatul Mondial, chiar şi în mod direct, însă în realitate Olanda şi Norvegia sunt cele două mari favorite din Grupa G.
Turcia are o echipă în care experienţa se îmbină cu entuziasmul tinerelor talente, dar chiar şi cu Caglar Soyuncu, unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Premier League şi cu Hakan Calhanoglu, fotbalistul care a trecut în vară de la Milan la Inter, Turcia nu a putut face mai multe într-o grupă în care mai sunt Muntenegru, Letonia şi Gibraltar.
Meciurile europene din preliminariile Mondialului beneficiază şi de SuperAvantaj. Câștigi pariul dacă echipa pe care ai pariat are un avans de 2 goluri, în orice moment al meciului, indiferent de rezultatul final.
Alaba & Sabitzer – Austria
David Alaba şi Marcel Sabitzer, colegi în naţionala Austriei, ar fi putut fi colegi şi la Bayern Munchen, dar Alaba a plecat cu scurt timp înainte de venirea mijlocaşului de la Leipzig.
Cei doi trebuie să conducă acum Austria spre Qatar 2022, iar singura metodă prin care Austria se mai poate califica este play-off-ul Ligii Naţiunilor. În preliminarii, Austria ocupă un dezamăgitor loc 4 într-o grupă cu Danemarca, Scoţia, Israel, Insulele Feroe şi Republica Moldova.
Thomas Partey – Ghana
Spre deosebire de situaţia mai multor echipe naţionale din Europa, Ghana lui Thomas Partey încă este în cursa pentru calificarea la Mondial. Totuşi, Africa de Sud are prima şansă, conducând grupa, cu un punct mai mult decât Ghana şi o victorie în meciul direct.
Partey, chiar dacă la Arsenal joacă pe un post defensiv la mijlocul terenului, este cel mai bun marcator din grupa de calificare.
Pierre-Emerick Aubameyang – Gabon
Cu doar două meciuri rămase în grupa de calificare, Gabon are cu şase puncte mai puţin decât primul loc, ocupat de Egipt. Practic, Gabon are o misiune imposibilă, iar ratarea calificării este aproape un fapt.
Astfel Aubameyang, aflat la 32 de ani, va intra, cel mai probabil, pe o listă selectă, dar tristă, cu cei mai buni jucători care nu au fost niciodată la un Campionat Mondial.
Leon Bailey – Jamaica
Spre deosebire de preliminariile din Europa sau Africa, cele din CONCACAF nu sunt nici măcar la jumătate. În ciuda unui start mai slab, în care a acumulat doar cinci puncte, Jamaica încă speră că se poate califica la al doilea Campionat Mondial din istorie, iar multe dintre aceste speranţe se pun în Leon Bailey, jucătorul lui Aston Villa.
Dominik Szoboszlai – Ungaria
Ungaria mai păstrează doar şanse teoretice în Grupa I, acolo unde cea mai bună poziţie pe care se poate clasa la final este cea de baraj, însă şi aşa, misiunea va fi una extrem de grea, deşi naţionala Ungariei a demonstrat în meciul cu Anglia că nu îi este frică de nimeni.
În caz contrar, Dominik Szoboszlai va simţi pentru prima dată „gustul” necalificării la un Campionat Mondial, sentiment pe care compatrioţii săi îl trăiesc încă din 1990.