Sătul să audă că masca de protecție te lasă fără oxigen, Tom Lawton, din Yorkshire, a parcurs 35 de kilometri pentru a demonstra că această informație, este doar un mit fără bază reală științifică sau practică.
Tom Lawton este medic la terapie intensivă la Bradford Royal Infirmary şi a lucrat în timpul pandemiei. Într-o postare pe Twitter, Lawton a mărturisit că a văzut „ce e mai rău din ceea ce poate face coronavirusul“ oamenilor, potrivit The Independent.
Citește și: Coronavirus România 26 iulie. 1.120 de noi cazuri și 22 de morți în ultimele 24 de ore
Pentru a dezminti mitul potrivit căruia masca reduce nivelul de oxigen, dar şi pentru a te încuraja să o porţi atunci când părăseşti locuinţa, Lawton a decis să alerge spre serviciu cu masca pe faţă.
„M-au enervat atât dezinformarea privind masca de protecţie, care te-ar lăsa fără oxigen, cât şi mesajele cu privire la momentul în care trebuie să o porţi (în spaţii închise)“.
După ce a terminat experimentul, Tom a tras și concluzia: „Nu mi-am scos deloc masca (nu am consumat mâncare sau băutură), iar nivelul de oxigen a fost de 98 la sută de fiecare dată când am verificat“. „Te rog să nu eziţi să explici acest lucru atunci când cineva sugerează că nu îţi face bine şi protejează-te de Covid“, îţi recomandă medicul.
Până duminică, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.120 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
În intervalul 25.07.2020 (10:00) – 26.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 de decese (17 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bihor, Brăila, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și București.
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la categoria de peste 80 de ani.
Nu rata: Primul oraș din România care intră în carantină? Ce au cerut autoritățile
20 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru altul nu au fost raportate comorbidități până în prezent.