Incendiul violent de la Ferma Dacilor a îngrozit o țară întreagă și a îndoliat familii. Printre jurnaliștii care au oferit o reacție la nenorocirea care a avut loc în a doua zi de Crăciun, în data de 26 decembrie 2023, se află și Mircea Badea. Vezi mai jos, în articol, ce a transmis jurnalistul legat de incendiul din satul Tohani, județul Prahova.
Mircea Badea a făcut mai multe declarații referitoare la neregulile de la Ferma Dacilor. Unitatea turistică a ars ca o torță în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2023. Opt persoane au murit carbonizate în incendiul violent, iar patronul complexului turistic, Cornel Dinicu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
Jurnalistul a precizat faptul că scandalul legat de lipsa avizului ISU (securitate de incendiu) ar fi unul irelevant, legându-se de legea în urma căreia se acordă documentul respectiv. Mircea Badea a susținut că legea ar fi „absolut cretină și ineptă”, dar și „aproape imposibilă”. De asemenea, a adus în discuție și o altă situație, și anume cea cu piscina. În cadrul unei emisiuni, jurnalistul Val Vâlcu arătase că legislația prevede instalarea unui hidrant pentru piscină, fiind vorba despre o situație pe care a întâlnit-o un complex sportiv.
„Nu mai suport să aud de avizul ISU. Pe ideea aceasta închidem toată țara. Avizul ISU trebuie dat pe o lege absolut cretină și ineptă. Este o lege aproape imposibilă. V-a spus și DC News cazul cu piscina. O piscină în aer liber nu poate primi autorizaţie de siguranţă la incendiu dacă nu are… hidrant! Piscina, prin definiție, este plină cu apă. Hidrantul vine de la apă… Sunt multe aberații cu această lege. Pe faza cu avizul ISU închidem majoritatea spitalelor, grădinițelor, instituțiilor publice. De-asta nu mai suport să aud de avizul ISU”, a spus Mircea Badea la Antena 3, în emisiunea „În gura presei”.
Vezi și DEZVĂLUIREA CARE SCHIMBĂ TOT CE SE ŞTIA DESPRE FERMA DACILOR! O ANGAJATĂ A SPUS TOT CE S-A ÎNTÂMPLAT
Cornel Dinicu nu avea o autorizație de securitate la incendiu pentru Ferma Dacilor, unitatea turistică în care opt persoane au murit. ISU Prahova a transmis informația în cursul zilei de 26 decembrie 2023. În trecut, i-au fost aplicate șase avertismente.
„Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”, a transmis ISU Prahova, în perioada în care a avut loc tragedia din satul Tohani.
De altfel, au fost făcute publice și informații referitoare la construcția pensiunii din satul Tohani, județul Prahova. ISU Prahova a precizat că imobilul nu avea autorizație de construcție, iar mansarda a fost realizată dintr-un material lemnos, ușor inflamabil. Era încadrată la gradul V de rezistență la foc.
Vezi și DE CE A ARS, DE FAPT, FERMA DACILOR? ŞANSELE DE SALVARE ALE VICTIMELOR, APROAPE NULE