Miracol la Catedrala Notre Dame! Albinele din acoperișul catedralei au supraviețuit incendiului: ”Am crezut că cei trei stupi au ars”
Miracol la Catedrala Notre Dame! Aproximativ 200.000 de albine din stupii aflați în acoperișul Catedralei Notre-Dame au supravieţuit incendiului devastator.
Îngrijitorul stupilor de albine de la Notre Dame a confirmat faptul că albinele sunt în viață. Oamenii din lumea întreagă erau îngrijorați de soarta albinelor din acoperișul Catedralei Notre Dame. (CITEȘTE ȘI: FOTOGRAFIA CARE A DEVENIT VIRALĂ! A FOST FĂCUTĂ CU O ORĂ ÎNAINTE CA NOTRE DAME SĂ IA FOC! CE A CERUT AUTOAREA POZEI)
”Albinele sunt în viaţă. Până în această dimineaţă, până la ora 11:00, nu aveam nicio veste despre ele. La început, am crezut că cei trei stupi au ars, nu aveam nicio informaţie. Apoi, am putut să văd pe imagini din satelit că nu era cazul, iar purtătorul de cuvânt al catedralei mi-a confirmat că albinele intrau şi ieşeau din stupi. A fost ceva neaşteptat. Am primit mesaje din Europa, desigur, dar şi din Africa de Sud, din Japonia, din Statele Unite şi din America de Sud”, a declarat pentru AFP apicultorul Nicolas Geant.
Filmul tragediei din Paris
În jurul orei locale 18:50 (19:50, ora României), pe 15 aprilie 2019, s-a declanșat un incendiu la catedrala Notre-Dame din Paris. Câteva sute de pompieri au intervenit ore în șir pentru a potoli flăcările care mistuiau monumentul istoric. Foarte rapid, focul, care a izbucnit undeva în pod, în zona de sus a edificiului a cuprins o turlă, care s-a rupt și s-a prăbușit în interior. (VEZI ȘI: PRIMELE IMAGINI DIN INTERIORUL CATEDRALEI NOTRE DAME, DUPA INCENDIU. CE A MAI RĂMAS DIN SIMBOLUL PARISULUI)
Incendiul a izbucnit la oră de vârf, când centrul Parisului, inclusiv Ile de la Cite, insula de pe Sena unde se află și Notre Dame, e plin-ochi de mașini. În loc să se depărteze de locul incendiului, mulţi parizieni şi turişti au mers către catedrală, în timp ce 400 de pompieri încercau să ajungă cât mai aproape.
Unul dintre cele mai dramatice momente a fost prăbuşirea turlei catedralei sau fleșa, cum i se mai spune, adică acel turn în formă de săgeată de la mijlocul catedralei, care ajungea la 93 de metri înălţime.