Minunea pe care a trăit-o o studentă din Iași după ce s-a rugat la Sfânta Parascheva
În fiecare an mii de credincioși vin la racla Cuvioasei Parascheva și se roagă ca aceasta să le îndeplinească cele mai arzătoare dorințe. O tânără studentă din Iași își dorea să se căsătoarească cu bărbatul pe care îi iubea în mare secret.
Deși bărbatul s-a îndrăgostit de ea și urmau să se căsătoarească, familia acestuia s-a opus. Potrivit Doxologia.ro, așa cum îi ceruse Cuvioasei, toate aceste probleme s-au rezolvat după cununia civilă.
„În timpul studenţiei la Iaşi, mi-am cunoscut viitorul soţ din Bucureşti. Dându-mi seama că pot sta alături de el toată viaţa, m-am rugat Sfintei Parascheva pentru căsătorie. Înaintea nunţii au fost multe impedimente, între care şi împotrivirea socrilor. După ce am făcut cununia civilă, piedicile de tot felul au dispărut şi socrii înşişi au fixat data nunţii în preajma sărbătorii de 14 octombrie. Atunci, am ştiut că Sfânta Parascheva ne-a arătat semnul binecuvântării ei”, a spus tânăra.
Proteste pe tema pelerinajului de la Iași
Pe fondul creșterii mari de cazuri covid, autoritățile locale a interzis anul acesta desfășurarea pelerinajului atât de așteptat de români. Mitropolia Moldovei și Bucovinei este de părere că astfel se încalcă libertatea religioasă, motiv pentru care reprezentanţii bisericii au anunţat Prefectura Iaşi că au capacitatea de a organiza pelerinajul, fără ca participanţii să rişte infectarea cu noul coronavirus.
Raed Arafat a explicat că nu numai prezența la pelerinaj este periculoasă ci și drumul către Iași și înapoi a mii de persoane prezintă un risc mare de infectare.
„Eu am evitat să comentez aspectul religios, tocmai pentru că mulți au încercat să se folosească exact de faptul că „doctorul Arafat nu face parte din credința noastră, înseamnă că are ceva cu noi”. S-a folosit acest lucru în ultimele zile, s-a folosit de către unii într-un stil destul de neplăcut.
Trebuie să înțeleagă lumea că aici nu este vorba nici de disproporție, nici de discriminare, nici de dorința de a face rău unora sau bine altora. Aici este vorba de domeniul sănătății publice.
Deciziile se iau analizând aspectele de sănătate publică. Noi am explicat logica care stă în spatele acestei decizii. Și anume că este riscul de infecție pe drum către, și de acolo înapoi, plus timpul petrecut la fața locului, dacă este un număr foarte mare de oameni”, a declarat Arafat la Digi24.