Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, exclude varianta unui nou lockdown în România! „Nu este o alternativă”
România trece printr-o criză sanitară severă. Spitalele sunt pline, iar numărul de noi cazuri de îmbolnăvire continuă să crească. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a vorbit despre situația în care se află țara noastră și despre posibilitatea unui nou lockdown.
Deși din punct de vedere epidemiologic situația din România nu este tocmai roz, Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, exclude variata unui noul lockdown. Acesta a declarat că impunerea unei asemenea măsuri nu ar reprezenta o soluție pentru oprirea răspândirii virusului, iar viața oamenilor și economia ar fi grav afectate.
Acesta a subliniat faptul că întreaga criză sanitară și presiunea de pe sistemul medical ar putea să fie limitate dacă românii ar înțelege cât este de important să respecte restricțiile deja impuse. (CITEȘTE ȘI: AUTORITĂŢILE TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ: „DACĂ NE OPRIM LA 40-50% VACCINARE VOM AVEA ŞI VALUL 5 ŞI ALT VAL”)
„Un lockdown total nu este o alternativă pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a condus anul trecut. Închiderea economiei şi a oamenilor în case, în afară de anumite efecte şi psihologice asupra unor persoane, asta cu închisul unei luni întregi nu este o chestiune confortabilă. Unii stau în familie cu copii mici.
Sunt tot felul de situaţii pe care le-am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată. Dar asta înseamnă că trebuie să fim şi responsabili ca să ne ajutăm să nu ajungem încă o dată acolo. Un lockdown total din acest punct de vedere nu ne-ar ajuta.”, a declarat Cseke Attila, la Digi 24.
Cseke Attila, despre situația epidemiologică din România
Ministrul interimar al Sănătății a ridicat problema deceselor numeroase înregistrate în ultima perioadă. Ieri, bilanțul morților a înregistrat cel mai ridicat număr de la începutul pandemiei, iar Cseke Attila a subliniat faptul că această tendință ascendentă trebuie oprită și chiar stabilite noi măsuri de prevenire a bolii.
„Acestea trebuie făcute în mod clar pe cifre şi pe tendinţe, dar presiunea noastră uriaşă este legată de numărul uriaş de decese. Noi trebuie să ne gândim astăzi cum aceşti anticorpi monoclonali la sfârşit de septembrie am alocat banii şi am făcut procedura şi abia astăzi ne-au ajuns în ţară. Noi trebuie să ne gândim astăzi ce va fi peste o săptămână, peste două săptămâni. Astăzi încercăm să luăm măsuri care să ne apere de decese peste o săptămână, două săptămâni.”, a mai spus Cseke Attila.
Sursa foto: Agerpres