Ministerul Educaţiei a făcut un anunț important despre redeschiderea școlilor, după ce astăzi, 1 aprilie, au apărut în spaţiul public informaţii, potrivit cărora structura anului şcolar 2019-2020 a fost modificată. Oficialii din învățământ au infirmat că se vor relua cursurile de luni, 6 aprilie.
Azi, 1 aprilie, a circulat în mediul online un document prin care este anunțată reînceperea cursurilor în toate unitățile școlare din România de pe 6 aprilie și, totodată, modificarea structurii anului școlar. Informaţia falsă a circulat sub forma unui ordin de ministru, care are inclusiv semnătura şi stampila ministrului Monica Anisie. Conform ordinului fals, cursurile ar fi urmat să se reia în perioada 6 aprilie – 24 iunie. Mesajul a circulat pe grupurile de WhatsApp ale părinţilor şi cadrelor didactice. În document se mai arăta că pentru respectarea măsurilor de distanţare socială elevii vor sta câte unul în bancă, cu cel mult 15 elevi în clasă.
În urmă cu puțin timp, ministerul Educaţiei a demontat acest fake news și a subliniat că va face denunţ penal pentru a fi identificate persoanele care au distribuit în spaţiul public înscrisuri false.
Nu rata: Sindicatul Metrorex solicită Direcţiei de Sănătate Publică testarea tuturor angajaţilor
“Vă aducem la cunoștință că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în spațiul public, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!
Cursurile nu se reiau în data de 6 aprilie! Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate pe acest subiect.
Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19. Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii.
Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului: documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Ministerului Educației și Cercetării.
Află și: Cum te poți infecta în lifturi cu noul coronavirus și care sunt metodele de protecție necesare
Toate școlile din țara noastră au fost închise pe 11 martie și de atunci elevii și strudenții fac cursuri online cu profesorii.