Mai sunt doar câteva zile până la minivacanța de 1 mai, iar cei care nu și-au făcut încă planuri și nu optează pentru litoralul românesc, pot alege, desigur, muntele. Parcurile de aventură și centrele de agrement sunt printre principalele atracții turistice atunci când vine vorba despre adrenalină și distracție.
Mulți români preferă ca în minivacanța de 1 mai să meargă la mare și în cluburi, însă, sunt și turiști care preferă liniștea și muntele. Cei din urmă au parte de activități pe alese, variantele fiind multiple: de la plimbările cu biciclete clasice sau electrice, echitație, escaladă sau drumeții, până la parcurile de aventură, toate acestea sunt apreciate de iubitorii de natură.
Un parc în care te poți aventura, de altfel, unul dintre cele mai mari din România, se află la Brașov și este destinația preferată a miilor de turiști în fiecare an de 1 Mai. Pasionații de senzații tari recomandă în special cablurile metalice întinse între copaci.
CITEȘTE ȘI: Vama Veche, în topul preferințelor de 1 mai. Cât a ajuns să coste cazarea pentru o singură noapte
În apropiere de Brașov, pe dealul Bunloc, se găsește una dintre cele mai bune zone de dat cu parapanta. O plimbare cu parapanta, alături de un pilot certificat, costă 350 de lei. De asemenea, turiștii se pot bucura de o plimbare cu calul prin împrejurimile Poianei Brașov, la un preț de 100 de lei pentru o jumătate de oră.
Pentru cei care își doresc adrenalină, cablurile metalice se numără printre activitățile cele mai apreciate.
„Programul începe de la ora 10.00, la ora 19.00. Tarifele sunt neschimbate de anul trecut: 80 de lei pentru copiii între 4 şi 11 ani, 90 de lei pentru cei cu 12 ani împliniţi. Mănuşile au rămas la fel, 15 lei”, a mărturisit Vlad Nimăt, manager parc, pentru observatornews.ro.
În ceea ce privește plimbarea cu bicicletele montane, prețul pentru un adult pornește de la 50-60 de lei și poate ajunge la 100 de lei.
„Avem bicliclete mountain bike Kp M. Avem 3 variante de preţ: 1h-15 ron, 5h-60 de ron şi o zi întreagă/100 de ron”, a declarat Adriana Crizbășan, reprezentant centru de închirieri, pentru sursa citată.
Însă, oferta de agrement nu este atât de bogată în zonă, iar un centru cu bazine de înot, saune, grotă rece și săli de fitness, care ar fi trebuit finalizat în Predeal în noiembrie 2015, este încă în construcție. Proiectul a costat aproximativ 40 de milioane de lei, din care jumătate a fost finanțat din fonduri europene, dar lucrările au fost încetinite și banii au fost pierduți.
VEZI ȘI: Liber la mare de 1 mai! Ce surprize îi așteaptă pe turiștii români și străini anul acesta