„Minge de foc” pe cerul României. Ce este obiectul arzător surprins în weekend
Noaptea trecută, un fenomen spectaculos a captat atenția locuitorilor din mai multe regiuni ale României. Un obiect ceresc strălucitor, asemănător unei mingi de foc, a luminat cerul într-o manieră impresionantă. Cei care au avut norocul să fie martori ai evenimentului nu au știut imediat la ce se uită, dar au apreciat fiecare moment, imortalizând spectacolul cu telefoanele mobile.
Obiectul misterios, descris de mulți ca o sferă incandescentă, a fost observat din locuri diferite, de la Timișoara până la Craiova, Vâlcea și Pitești. La Timișoara, un bărbat care se plimba prin parc a fost printre primii care au observat fenomenul, reușind să surprindă pe cameră căderea impresionantă a obiectului ceresc. Mulți localnici s-au adunat în grabă, fascinați de ceea ce au crezut că ar putea fi un meteorit sau chiar o cometă.
Un obiect misterios a luminat cerul în mai multe regiuni din țară
Cel mai intens s-a discutat în zona Piteștiului, unde locuitorii din Budeasa au avut ocazia să vadă mingea de foc imediat după ora 21. Cerul a fost brusc iluminat de obiectul strălucitor, care apoi s-a stins treptat, dispărând din vedere. În timp ce unii au crezut că ar putea fi un semn divin sau o stea căzătoare, specialiștii au venit rapid cu clarificări.
La Craiova, entuziasmul a fost la fel de mare. Oamenii nu au ezitat să scoată telefoanele și să înregistreze momentul în care mingea de foc a traversat cerul. În Vâlcea, acest obiect straniu a declanșat o adevărată dezbatere printre localnici, care au încercat să înțeleagă natura acestui fenomen neobișnuit. Speculațiile au fost diverse, de la un corp ceresc la un posibil fenomen meteorologic rar.
„E normal să fie meteori pe cer. Nu e ceva de speriat. Nu ştim exact dacă a fost meteorit sau un obiect artificial lansat de oameni şi care a ajuns înapoi în atmosferă. Cred că a fost mai degrabă un fel de rest de satelit sau o rachetă, ceva mai metalic, aşa. E normal, sunt foarte mulţi sateliţi, sunt foarte multe resturi de rachete, rachetele care au lansat sateliţii”, a spus Adrian Şonca, Observatorul Astronomic Bucureşti, conform Observatornews.ro
Conform experților în astronomie, ceea ce a traversat cerul noaptea trecută nu a fost altceva decât un meteor, un fragment de deșeu spațial care a pătruns în atmosferă și a ars rapid. Aceste evenimente sunt relativ frecvente, dar apariția lor într-o formă atât de spectaculoasă rămâne un prilej de uimire și entuziasm. În ciuda strălucirii intense, specialiștii au explicat că meteorul nu a atins solul, ci s-a dezintegrat în atmosferă, oferind doar un scurt, dar memorabil spectacol pe cerul României.
This browser does not support the video element.