Mimi Brănescu scrie istorie în cinematografia românească de ani buni deja prin „scrierile” pe care le-a pus la dispoziția regizorilor din postura de dramaturg sau prin partiturile pe care le-a interpretat din postura de actor.
Succesul absolut, până în acest moment al carierei sale, l-a obținut din postura de scenarist al serialului fenomen “Las Fierbinţi”, pe care Pro TV îl transmite de câteva sezoane bune, producție care, nu exagerăm când spunem, a „creionat” un obicei de consum TV în România.
Inventatorul personajelor Celentano, Aspirina şi Firicel a acceptat invitația jurnalistului Adrian Artene de a participa la o discuție liberă despre realitatea media din România, despre realitatea cinematografică, despre „facerea” fenomenului „Las Fierbinți”, dar și despre el, Mimi Brănescu, în general.
„A fost fascinant să descoperăm, în cele peste 60 de minute de discuție, cum gândește omul care a reușit să inventeze un nou curent în televiziunea din România, cu o producție autohtonă, în momentul în care, trebuie să recunoaștem, formatele cumpărate sunt cele care fac audiență. Te invit, dragă Urmăritorule, să te alături discuției noastre care va avea premieră sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19:00, pe canalul oficial de youtube „Altceva cu Adrian Artene””, transmite realizatorul podcastului, jurnalistul Adrian Artene.
Actorul și dramaturgul Cornel Mimi Brănescu s-a născut pe 31 martie 1974 la Lehliu, județul Călărași. A studiat artă actorului, clasa Olga Tudorache, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” – București, promoția 2000. A jucat în „Îmblînzirea scorpiei” de W. Shakespeare, regia Mihai Măniuțiu, și în „Trilogia belgrădeană” de Biljana Srbljanovic, regia Theodor Cristian Popescu, ambele la Teatrul „Bulandra”, în „Somnoroasă aventură” de T. Mazilu, „Zoo story” de Edward Albee, „Comedia erorilor” de W. Shakespeare la Studioul „Casandra”.
Cu rolul Bucșan din „Ultima ora” de Mihail Sebastian a obținut premiul de interpretare în cadrul Galei Absolvenților, în 2000. S-a făcut remarcat în spectacolul „Artă”, de la Comedie, unde și-a jucat rolul la fel de inteligent ca de obicei, dar și în rolul de medic în producția „Moartea Domnului Lăzărescu”.
Scrie foarte mult scenariu, fie de teatru, fie de film, iar la un moment dat a declarat că „toate au câteun defect, și asta pentru că nu știu să scriu teatru, ci dialoguri bune. Promit că n-am să mai joc în piesele scrise de mine”.
ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.