Militarii români au început construirea unui spital la marginea Bucureştiului! În cât timp va fi gata şi ce cazuri de coronavirus vor fi tratate

Publicat: 18/03/2020 | 21:40

Zeci de militari români au început astăzi construirea unui spital la marginea Bucureştiului, unde vor fi tratate anumite cazuri de infecţie cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Unitatea medicală va fi gata în mai puţin de o săptămână şi, ulterior, va fi acreditată şi autorizată.

Citeşte şi: Ce lecţie de viaţă! În Italia, doi brutari români dau gratis pâine celor care nu își mai permit să o cumpere

Militarii români ridică primul spital pentru pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus în ţara noastră

Angajaţi ai Ministerului Apărării Naționale a început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie “Ana Aslan” Otopeni, se arată într-un comunicat. Primele operațiuni vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor, iar aici se vor se vor trata cazurile uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România.

“(…). Au început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2. Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor. Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități. Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Această unitate spitalicească a mai fost instalată pentru situaţii reale, doar o singură dată, tot în incinta spitalului Ana Aslan, în anul 2015, atunci fiind pregătit pentru eventuale cazuri de Ebola.

#CoronaVirus #Româniafiiputernică, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a MApN.

Află şi: Instagram-ul poate să combată răspândirea coronavirusului! Platforma online depistează în timp real suspecții de Covid-19

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Carol Davila”, Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Citeşte şi: Cercetătorii din China au aflat ce grupe de sânge sunt predispuse la infectarea cu coronavirus

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO “Saber Guardian 19” și “Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România, potrivit digi24.ro.

“Ministerul Apărării Naţionale continuă să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. De asemenea, MApN are pregătite forțe și mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are și personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională”, se mai arată în comunicatul oferit de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Sursa foto: Valentin Ciobîrcă