Cunoscutul milionar în euro Costică Constanda va fi executat silit de un alt milionar, Călin Bultoc, pentru suma de 250.000 de euro! Bani pe care primul i-a luat cu împrumut în două tranșe, în lunile iunie și iulie ale acestui an. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are detaliile afacerii, în exclusivitate.
Costică Constanda și Călin Bultoc nu mai au nevoie de prezentare! Sunt doi mega-milionari care au început să-și clădească afacerile cu decenii în urmă. Fiecare pe drumul lui, doar că anul acesta cei doi aveau să se intersecteze. Constanda, care a câștigat în instanță, de la Primăria Capitalei, 115 milioane de euro, după o senzațională afacere imobiliară, a împrumutat de la Bultoc, nimeni altul decât unul dintre cei 500 de milionari din Forbes, suma de 250.000 de euro. Bani pe care s-ar fi angajat că-i dă în scurt timp. A fost fixată data scadenței, numai că… (CITEȘTE ȘI: CUNOSCUTA MANECHINĂ ȘI-A CÂȘTIGAT FIUL ÎN INSTANȚĂ + O PENSIE ALIMENTARĂ DE 250 €)
Vestitul om de afaceri, proprietar al Cartierului Francez, a intrat în imposibilitate de plată, pentru că încă nu s-a înțeles cu Primăria privind modul în care va primi, eșalonat, banii drept despăgubire, astfel că a fost acționat în judecată de Călin Bultoc, nimeni altul decât patronul Meridian. Iar zilele trecute s-a dat sentința, una fără cale de atac.
Iată soluția pe scurt: ”Admite cererea formulată de petentul BEJ Peticaru Eduard. Încuviințează intervenția în cadrul executarea silită ce face obiectul dosarului de executare silită…, în baza titlului executoriu reprezentat de Contractul de împrumut autentificat de …. și Contractul de împrumut autentificat de …, pentru recuperarea creanței în valoare de 250.000 de euro, precum și a cheltuielilor de executare împotriva debitorului CONSTANDA MARIA și CONSTANDA COSTICĂ, la cererea creditorului BULTOC CĂLIN, prin toate modalitățile prevăzute de lege. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită. Fără cale de atac”.
Costică Constanda a câștigat, în instanță, o sumă uriașă de la Primăria Capitalei, aproximativ 115 de milioane de euro, cu tot cu penalități, iar cum instituția nu avea cum să-i dea banii pe loc, s-a încercat o înțelegere.
Omul de afaceri spunea, după pronunțarea sentinței, că toţi aceşti ani de luptă prin instanțe l-au consumat financiar şi emoţional. Era dispus să ajungă la o înţelegere amiabilă cu Primăria, pentru a găsi o modalitate în care poate primi suma, ce reprezintă aproximativ 10% din bugetul instituţiei. (NU RATA: CUNOSCUTA PREZENTATOARE DE LA ANTENĂ A POVESTIT ÎN INSTANȚĂ CUM A FOST CONCEDIATĂ! JUDECĂTORII AU DECIS CĂ…)
Iată sentința data de ICCJ, care o confirmă pe aceea a Curții de Apel București: ”Obligă pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General la plata către reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria a contravalorii imobilului teren situat în Bucureşti, Str. I.V. Turgheniev şi în B-dul Aviatorilor, de 69.312.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, la care se adaugă dobânda legală aferentă acestei sume, începând cu data introducerii acţiunii – 20.01.2010 până la data plăţii efective a sumei.
Obligă pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General la plata către reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria a dobânzii legale aferente sumei de 6.417.669 euro la plata căreia a fost obligat cu titlul de sultă prin sentinţa nr. 1309/05.07.2011, începând cu data introducerii acţiunii – 20.01.2010 până la data plăţii efective a sumei. Înlătură dispoziţia din sentinţă privind plata dobânzilor din aprilie 2008. Respinge ca neîntemeiat capătul din cererea principală formulată de reclamanţii-pârâţi Constanda Costică şi Constanda Maria, privind acordarea despăgubirilor în cuantum de 29.757.210 euro. (VEZI AICI: SOȚUL BIANCĂI DRĂGUȘANU, EXECUTAT SILIT DE ANAF PENTRU 1.000 € + CE A SUSȚINUT, ÎN INSTANȚĂ, CA SĂ-I FIE ȘTEARSĂ DATORIA)
Obligă reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria să restituie în deplină proprietate şi posesie pârâtului imobilul liber de orice sarcini, situat în Bucureşti, Şoseaua Nordului, compus din teren în suprafaţă de 28.500 mp şi construcţiile edificate pe acesta”, se arată în sentința dată pe 11 iulie 2018 de Curtea de Apel București și care a rămas definitivă prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.
În urmă cu 20 de ani, Costică Constanda a obţinut în instanţă aproximativ trei hectare de pământ în Satul Francez, zonă rezidenţială din nordul Capitalei. Primăria Capitalei, care deţinea mai multe imobile construite acolo, i-a oferit acestuia, la schimb, aceeaşi suprafaţă de teren în parcul Bordei. Devenit proprietar pe o parte din parc, afaceristul voia să dezvolte acolo un proiect imobiliar. (VEZI ȘI: CE A MĂRTURISIT ÎN INSTANȚĂ EX-SOȚIA PREȘEDINTELUI ”T.A.T.A.” A CERUT ORDIN DE PROTECȚIE FIINDCĂ…)
Omul afaceri nu a fost lăsat să construiască în parcul Bordei şi a dat Primăria în judecată. A câştigat despăgubiri în valoare de 18 milioane de euro. Municipalitatea nu a vrut să plătească, astfel că a ajuns la un nou compromis cu Costică Constanda: i-a oferit acestuia teren în Satul Francez, potrivit stiripesurse.ro.
Pe terenul primit la schimb se aflau şi mai multe vile. Omul de afaceri intenţiona să le demoleze, iar în locul lor să construiască alte case, pe care urma să le vândă. Numai că planurile i-au fost date peste cap: consilierii generali nu i-au aprobat aceste lucrări, deşi se angajaseră printr-un contract să aprobe planul urbanistic zonal, spune omul de afaceri. „În ziua aprobării PUZ-ului, consilierii au ieşit din sală, au dovedit rea-credinţă şi o încălcare crasă a contractului, fapt ce ne-a dus într-un nou proces, care ţine de șapte ani, timp în care am plătit lunar în jur de 200.000 de euro dobânzi la bancă”, declara Costel Constanda. (CITEȘTE AICI: CĂLIN GEAMBAȘU, ÎN RĂZBOI CU LOGODNICA PENTRU A-ȘI CÂȘTIGA FIUL ÎN INSTANȚĂ: „L-AU AUDIAT CINCI INSTITUȚII ȘI A TREBUIT SĂ…”)
Afaceristul a luat un împrumut de la o bancă, girat cu terenul obţinut de la Primărie, pe care nu putea însă să construiască. Aşa se face că nu a reuşit să obţină profitul pe care miza şi nu a mai avut bani să returneze creditul. Atunci, banca a decis să scoată la licitaţie terenul şi tot ce este construit pe el. Era vorba despre 17 vile, în care nu locuia nimeni.
Călin Bultoc şi Gheorghiţă Bultoc au ajuns în Bucureşti la începutul anilor 90, când s-au și lansat în afaceri. Și le-a ieșit cu brio. Astfel, au dezvoltat “imperiul” Meridian: taximetrie, vânzări de autoturisme noi (dealer Dacia-Renault) sau rulate (Meridian Ocazii), construcţii, imobiliare, curăţenie. Au fost tot timpul discreți, deși au ajuns și în paginile Forbes. Cei doi sunt cunoscuți și ca doi patroni care fac acte caritabile. Unul dintre ele, donarea în anul 2009 a unei importante sume pentru restaurarea bisericii din comuna natală, Rădăuţi-Prut.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)