Mike Godoroja se pregătește pentru turneul național care va avea loc între 16 mai și 6 iunie 2025. Artistul își dorește să ofere publicului un spectacol memorabil, plin de emoție, interpretări live captivante și o atmosferă de neratat.
Conceptul acestui turneu s-a născut din dorința de a oferi oamenilor o experiență sonoră unică, într-o perioadă marcată de provocări sociale și incertitudini. Mike Godoroja și echipa sa și-au propus să creeze un spectacol care să îmbine sunetul, lumina și elementele vizuale într-un mod inedit, transportând publicul într-o călătorie muzicală de neuitat.
Citește și: DIANA ROSS A ÎMPLINIT 81 DE ANI ȘI ARATĂ SENZAȚIONAL! CÂNTĂREAȚA ESTE ÎNTR-O FORMĂ DE ZILE MARI
Cum a luat naștere conceptul acestui turneu? Ai avut o viziune clară de la început sau s-a conturat pe parcurs?
Această perioadă este una foarte dificilă. Trăim niște vremuri din care înțelegem multă îngrijorare. Tensiuni, tulburări ale liniștii sociale și, mai ales, nesiguranță pentru ziua de mâine. În atare situație, publicul este mai degrabă reticent decât dornic să trăiască o poveste de bine pentru sufletul lui. Așa că, finalmente, decizia de a face acest turneu a fost una mai degrabă sufletească decât economică, dar am învățat un lucru important în toți acești ani ai carierei mele: a fi artist este o misiune și un destin, și nu un pachet de servicii. Sper să reușesc să aduc oameni frumoși în sălile de concert și să duc mai departe povestea triplului album „Viață”.
Cum ai ales setlist-ul pentru acest turneu? Vom asculta mai mult piese clasice sau ai inclus și melodii noi sau reinterpretări surprinzătoare?**
Piesele pe care le vom cânta în acest turneu sunt desprinse din triplul album „Viață” și sunt o experiență sonoră absolut nouă pentru noi. Publicul va descoperi ceea ce noi, artiști, am zămislit mai bine de cinci ani de zile. Această manieră muzicală, care situează în zona “art rock”, va fi, de fapt, o provocare în spații magice de sunet. Piese care sunt deja cunoscute, precum “Cristina” sau “Nopți de Sânziene”, se vor îngemăna cu prime audiții. Avem emoții și suntem încrezători.
Ce orașe vei vizita în acest turneu și există vreun loc în care ai o legătură specială cu publicul?**
Lansarea în București va fi pe 22 iunie, iar apoi vom survola Cluj, Timișoara, Deva și vom ajunge și la Iași. Toate aceste orașe sunt Centre Universitare, pentru că a fost în intenția noastră să ne apropiem de studenți. În afară de publicul nostru deja consacrat, avem credința că studenții, date fiind înclinațiile lor spre a experimenta noul, pot fi publicul de mâine. Eu sunt convins că muzica este un mijloc creativ prin care viața unui om poate fi mai frumoasă și cu mai multe elemente optimiste, de încredere, de dorință de a experimenta trăiri nemaiîntâlnite în fața valului de tensiune socială-mondială pe care îl trăim în această perioadă.
Cum arată din culise producția unui astfel de turneu? Cât de complexă este logistica și ce provocări întâmpinați?**
Vom avea peste 100 de repetiții și vom simula spectacolul într-un spațiu special amenajat. Cel mai important lucru este ca noi, muzicienii, să înțelegem esența acestui album trilogie „Viață: Iubire. Armonie. Zbor”. Cred că, odată ce am cuprins, prin prestații live la repetiții, muzica pe care vrem s-o aducem publicului, doar de atunci încolo putem vorbi despre speranța de reușită a acestui turneu.
Ce elemente de scenografie și lumini vor face acest turneu special? Vom avea parte de un spectacol vizual pe lângă muzică?**
Cred că partea cea mai spectaculară a acestui turneu este o îngemănare a mai multor elemente de expresie: elemente video care sunt creative și cu participație în expresia scenică ca un decor scenografic mobil, momente de lumină specifice scenei teatrale în care vom avea tablouri de clar-obscur combinate cu momente de impact vizual luminos. Dar poate un element tehnic atractiv, foarte important, este că va exista un sunet surround care să creeze o formă de spațializare specială. Este un spectacol care va surprinde plăcut publicul.
Cum îți place să interacționezi cu publicul în timpul concertelor? Ai momente speciale dedicate acestei conexiuni?**
Pe scenă, este o permanentă interacțiune cu sala. Eu cred că spectacolele proiectului nostru nu sunt aidoma unor pelicule cinematografice în care publicul este o parte și filmul cealaltă parte. Mai degrabă, este un spectacol comun al celor din sală împreună cu muzicienii de pe scenă. Cred foarte mult că un act muzical, care lucrează cu sunetul și nu cu obiecte fizice, este o călătorie care se face împreună cel mai bine cu publicul.
Ce impact crezi că are publicul din diferite orașe asupra atmosferei concertelor? Se simt diferențe mari între ele?**
Există diferențe, sigur că există. Și acestea sunt datorate unor temperamente specifice zonelor. Eu percep publicul într-o formă organică, ca un corp emoțional care împrumută personalitatea orașului de unde provine și mai ales a felului oamenilor de a conviețui social împreună. Așa că nici spectacolele noastre nu sunt toate la fel. Cel din Suceava e diferit de cel de la Timișoara sau de la Sibiu. Iar Bucureștiul devine un spațiu cosmopolit, în care parcă se întâlnesc toate orașele din țară într-un singur loc.
Ai un moment preferat din fiecare concert, fie că e vorba de o anumită piesă sau de o reacție a publicului?**
Îmi place să îmi creez așteptări diferite de la un concert la altul, așa că uneori mă pregătesc pentru momente improvizatorice, iar alteori pentru spații magice și pline de imagini emoționale. Sunt un romantic și îmi place să visez… îmi place să cred că lumea e bună și nu este agresivă și că lumea, de fapt, este sufletul ei și că acolo Dumnezeu a lucrat, de fapt, în esență. Oricât de dură este viața, de urâtă poate fi realitatea uneori, faptul că avem puterea să ridicăm privirea spre cer, dincolo de nori, spre soare, înseamnă că acceptăm că există frumosul și avem încredere că acesta nu va dispărea niciodată.
Dacă ai putea să descrii acest turneu printr-un vers dintr-o piesă de-a ta, care ar fi acela?**
Cred că piesa “Viață”, cea care dă și titlul acestei trilogii care este albumul ce urmează să îl lansez, spune foarte multe despre acest turneu:
“Am în față
Filmul unui om care a pășit
Mereu pe nori.
Am în față
Viața unui om care a iubit
Până în zori.”Ce mesaj ai pentru fanii care urmează să vină la concert? La ce să se aștepte și ce le-ai spune să nu rateze?
Pregătiți-vă să vă doriți să zburați liber. O veți face pentru aproape trei ore.
Turneul va cuprinde mai multe orașe importante din România, fiecare concert fiind gândit pentru a aduce în fața spectatorilor magia muzicii sale. Programul include opriri în Buzău (23 mai), Cluj (13 iunie), Deva (14 iunie), Iași, Brașov, Timișoara și se va încheia la București, pe 22 iunie, în Sala Radio.
Citește și: BAT CLOPOTE DE NUNTĂ ÎN SHOWBIZUL ROMÂNESC?! „ȘI EU VREAU SĂ FIU SOȚIA TA!”