Mihail Vincențiu Ivan vorbeşte despre cele 11 greșeli care ne limitează puterea: „Indiferenţa pozitivă este genială!”

Publicat: 17/09/2024 | 13:53

Mihail Vincențiu Ivan a fost invitat în cea mai nouă ediție a podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. Conferențiarul universitar s-a dedicat trup şi suflet cunoaşterii energiilor, iar astăzi împărtăşeşte cu cei interesaţi cum le pot pune în practică. Am selectat o mică parte a dialogului în care autorul cărţii „Puterea din spatele puterii” vorbeşte despre cele 11 greșeli care ne limitează puterea!

Sâmbătă, 14 septembrie, la ora 19:00, pe canalul de Youtube „ALTCEVA cu Adrian Artene”, a avut loc un dialog fascinant în cadrul căruia Mihail Vincențiu Ivan a abordat mai multe subiecte legate de tainele spiritualității. Printre altele, conferenţiarul a dezvăluit cum putem să ne folosim puterea la capacitate maximă, dar şi care sunt greşelile care ne împiedică să o facem.

11 greșeli care ne limitează puterea

Adrian Artene: Ai adus în discuţie umilinţa, a nu confunda smerenia cu umilinţa şi identificai 11 greşeli împreună cu această umilinţă care ne blochează pe noi în drumul spre puterea din spatele puterii noastre. Critica constantă, învinovăţirea cu sau fără temei, lipsa preocupării, minciuna îndrădăcinată în interiorul nostru care este atât de otrăvitoare, alimentaţia precară şi apropo de această alimentaţie, cum trebuie să ne hrănim, există aici şi vom discuta despre diete. Şi altele, acceptarea şi validarea gândurilor negative, lipsa preocupării de a gestiona sănătos emoţiile, neosedentarismul, lipsa mişcării fizice

CITEŞTE ŞI: Ai probleme cu banii? Mihai Vicențiu Ivan te învață cum să obții ceea ce ai nevoie la „Altceva cu Adrian Artene”

Mihail Vincențiu Ivan: Cu ce se compune, dacă nu mă mişc, dar totuşi mă pot mişca, cei care nu se pot mişca, da, sunt de înţeles, dar cei care se pot mişca şi nu se mişcă, nu se mişcă pentru că urmăresc tot felul de programe care nu îi conduc către nimic. Vreau să mă relaxez şi butonezi… Fie telefonul, îi dai, îi dai şi la un moment dat capeţi o stare negativă, te oboseşte, nu mai ştii către ce să te duci şi vrei să faci altceva, dar aproape că nu mai ştii ce să faci. Fără să te mişti eşti istovit. Ajungi la o oboseală pentru că te-ai obosit deja psihic. Şi atunci când mintea ţi-a obosit, îţi obosesc absolut toate organele. Totul alunecă, se duce către o pantă negativă. Se duce în hău.

Adrian Artene: Atunci ar trebui să facem un singur lucru: să curăţăm aceste impurităţi, fie că sunt mentale, emoţionale, spirituale, chiar şi fizice.

Mihail Vincențiu Ivan: Exact pentru că cei mai mulţi dintre noi au o preocupare foarte bine documentată şi înrădăcinată să se spele pe corpul fizic. Corect. Să îşi spele hainele, să fie curaţi, foarte bine. Tot ceea ce este vizibil urmărim să fie în regulă. Ceea ce este foarte bine, nu este de criticat. Dar ce facem? Renunţăm sau pur şi simplu nu băgăm în seamă sau nici măcar nu ştim cât de important este să spălăm şi toate celelalte corpuri. Atâta timp cât te preocupi de corpul fizic şi nu te preocupi de corpul mental, emoţional şi spiritual…

Adrian Artene: Care este săpunul?

Mihail Vincențiu Ivan: Indiferenţa pozitivă este genială!

Adrian Artene: Cum se manifestă?

Mihail Vincențiu Ivan: Am asociat doi termeni, indiferenţa care dacă stăm să ne uităm în dicţionar vom găsi că este o stare sau o lipsă de interes pentru ceva sau pentru cineva este o stare considerată a fi negativă cu partea pozitivă care înseamnă beneficitate, favorabilitate, înseamnă optimism, i-am asociat şi în aparenţă practic ei se contrazic. Dacă sunt indiferent ce mă iei, cum să mai fiu pozitiv? Privită dintr-o altă perspectivă această formulă de indiferenţă pe care eu o asociez cu pozitivitatea presupune acceptarea şi aşteptarea. În secunda în care eu am acceptat ce mi s-a întâmplat şi manifest o stare de aşteptare, dar nimeni nu ştie că este activă. Dar eu ştiu ce fac. Ştiu foarte clar care e scopul meu. De ce zic eu că este genial pentru că te ajută să scapi de frică!

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

This browser does not support the video element.

Hermina Hagianu
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune ... citește mai mult