Mihaela Bilic, metoda ingenioasă prin care poți să mănânci ciocolată fără să te îngrași! „Se reduce la un sfert conținutul de calorii”
Ciocolata este unul dintre produsele adorate de toată lumea. Că vorbim despre ciocolată cu lapte, albă sau neagră, acest aliment are succes de la ce mai mici până la cei mai mari. Însă, deși are un gust excelent și ne-am dori să mâncăm cantități considerabile, ciocolata este și dușmanul siluetei. Însă, există o metodă de a reduce numărul de calorii și de a ne bucura mai mult de plăcere.
Pe lângă gustul iubit de toată lumea, ciocolata aduce și numeroase beneficii. Potrivit dr. Mihaela Bilic, aceasta conține o mulțime de nutrienţi valoroși: amine care dau stare de bine, alcaloizi cu efect stimulant, antioxidanți, minerale și multe fibre. Așadar, ciocolata este un aliment cu beneficii reale pentru sănătate și nu trebuie să o ocolim.
„Ciocolata este produsul premium din categoria dulciuri și, spre deosebire de zahăr care are doar calorii goale, în ciocolată găsim o mulțime de nutrienţi valoroși: amine care dau stare de bine, alcaloizi cu efect stimulant, antioxidanți, minerale și multe fibre. Este mai degrabă un produs gras decât unul dulce, mai ales atunci când vorbim de ciocolata neagră.
100 g ciocolată neagră are 550 cal, 35% grăsime (niciun strop de colesterol) și 7,5 g fibre. Puterea antioxidantă ieșită din comun se datorează polifenolilor ce pot reprezenta 12-48% din greutatea bobului de cacao.
Ciocolata este un aliment funcțional cu beneficii reale pentru sănătate și indice glicemic scăzut (IG=25). Cât despre calorii nu merită numărate, atâta timp cat porția corectă înseamnă 30 g (2-3 pătrățele).”, a spus Mihaela Bilic.
(CITEȘTE ȘI: CELE TREI ALIMENTE CARE NU ÎNGRAȘĂ DACĂ SUNT CONSUMATE RECI. MIHAELA BILIC A DEZVĂLUIT SECRETUL: ”NU TREBUIE SĂ ELIMINĂM”)
Cum reducem caloriile din ciocolată
Am aflat că o bucățică de ciocolată ne poate ajuta organismul, însă ce ne facem cu toate caloriile care vin la pachet cu aceasta. Într-adevăr, ciocolata are un conținut ridica de calorii, însă le putem păcăli. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul și a spus cum putem reduce caloriile.
Secretule este unul simplu. Tot ce trebuie să facem este să topim ciocolata. Astfel, diluată cu apă sau lapte, ciocolata pierde din numărul de calorii, iar noi vom avea impresia că ne bucurăm de o cantitate mai mare de produs. În acest mod senzația de plăcere este prelungită și nici pentru siluetă nu trebuie să ne facem griji.
„Ciocolata are densitate calorică mare (calorii multe concentrate într-un volum mic), asemănător cu oleaginoasele de tip măsline, migdale, nuci, semințe. Cum facem să mai reducem din această densitate calorică? Ei bine, ați ghicit: o diluăm cu apă. Cele câteva bucățele de ciocolată pe care de obicei le înghițim rapid, nemestecate, se pot transforma într-o ceașcă de lichid ce poate fi savurat pe îndelete, timp de câteva minute. Consumând ciocolată caldă, adică ciocolată transformată într-un lichid, reduceți la un sfert conținutul de calorii.
Ca variante de rețete în loc de apă puteți dilua ciocolata cu lapte – laptele înseamnă 87% apă. Ciocolata neagră se topește fie la microunde, fie în bain-marie. Atenție la cuptorul cu microunde, setați puterea la maxim 500 W și mestecați des, din minut în minut. Pentru 25 g ciocolată folosiți 100 ml lichid. În funcție de preferințele personale, fiecare este liber să adauge suplimentar ingrediente care să aducă un plus de aromă: vanilie, scorțișoară, rom, coniac, frișcă, caramel – orice combinație vă face plăcere, totul e permis! Răsfățați-vă cu o ceașcă de ciocolată fierbinte și parfumată – plăcere diluată, nevinovată și garantată!”, a mai spus medicul nutriţionist Mihaela Bilic.
(VEZI ȘI: TREBUIE SAU NU ȚINUTĂ CIOCOLATA ÎN FRIGIDER?! RĂSPUNSUL LA CARE NIMENI NU SE AȘTEPTA)