Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din țara noastră. Ori de câte ori are ocazia, postează pe rețelele de socializare informații benefice pentru sănătatea corpului și creierului uman. Iată ce îi sfătuiește medicul pe cei care vor să aibă o stare de spirit bună.
Alimentele pe care le consumăm au o mare legătură cu starea noastră de spirit, explică medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul unei postări pe rețelele de socializare. Pentru a avea o stare de spirit cât mai bună pentru o durată îndelungată de timp, există un aliment care, odată consumat, ajută organismul să scape de depresie. (CITEȘTE ȘI: NUTRIȚIONISTUL MIHAELA BILIC OFERĂ SFATURI PREȚIOASE PENTRU SĂRBĂTORI FĂRĂ EXCESE! ROMÂNII POFTICIOȘI SĂ IA AMINTE: “ĂSTA E SECRETUL!”)
În cadrul unui clip video postat în mediul online, medicul nutriționist Mihaela Bilic enumeră alimentele care sunt menite să înlăture depresia care apare în sezonul rece.
„Nu-i păcat să mănânci ce-ți place…există mâncare care dă stare de bine”, își începe postarea medicul Mihaela Bilic.
Potrivit informațiilor oferite de ea, ciocolata neagră face minuni atât pentru corp, cât și pentru minte. Este potrivită pentru a contribui la o stare de spirit cât mai bună. (VEZI ȘI: FRUCTUL PE CARE SĂ ÎL INTRODUCI ÎN DIETĂ, DACĂ VREI SĂ SLĂBEȘTI! ARE 40 DE CALORII)
„Ciocolata este alimentul premium când vine vorba de bună dispoziție. Există o legătură între mâncare și starea de bine de la nivelul creierului. Iar ciocolata rezolvă ecuația”, spune Mihaela Bilic.
În cadrul aceleiași postări, medicul nutriționist a mărturisit că simptomul depresiei este asociat cu sezonul rece. În momentul în care vremea de afară este nefavorabilă, la fel se întâmplă și cu starea noastră de spirit. Pe lângă toate medicamentele sau remediile existente, reglarea substanțelor chimice din creier se face și cu ajutorul alimentației.
„A venit sezonul rece, nopțile sunt mai lungi, afară este frig și automat starea noastră de bine de strică. Depresia este un simptom care este asociat cu sezonul de toamnă-iarnă. Și nu. Nu trece prin voință și trebuie să ne ajutăm chiar și cu alimentația”, a mai spus Mihaela Bilic.
Medicul a discutat și despre substanțele chimice din creier, care sunt menite să redea starea de spirit. (AFLĂ ȘI: DIETA NONCONFORMISTĂ A MIHAELEI BILIC: ”EU BEAU LAPTE ÎN LOC DE APĂ”)
„Triptofanul – un aminoacid prezent în alimente și care în organism se transformă în serotonină, un neurotransmițător responsabil de starea de bine de la nivelul creierului. Deci tot ce conține triptofan este capabil să ne dea stare de bine”, a adăugat Mihaela Bilic.
„Magneziul este un element esențial în starea noastră de bine. Se găsește în fructele uscate precum caise, prune, stafide, dar și în banane. Sau fructe și semințe oleaginoase: migdale, fistic, semințe de dovleac, cât încape într-un pumn”, a mai spus medicul nutriționist.