Mihaela Bilic dezvăluie un super-program detox. 4 paşi ca să-ţi cureţi organismul iarna
Primul pas: Detoxifierea
În această etapă se elimină treptat produsele de origine animală (carne, ouă, mezeluri, lapte şi brânzeturi), excitanţii (cafea, zahăr, ceai, miere, ciocolată, alcool), uleiul şi alte grăsimi folosite la gătit, produsele de patiserie, dulcurile şi băuturile răcoritoare.
Pasul doi: Relaxarea
În perioada detox este esenţială atât eliminarea stării de încordare (yoga, exerciţii de respiraţie, meditaţie, aromaterapie), cât şi adoptarea unei alimentaţii antistres bogată în:
Proteine (peşte şi fructe de mare)
Carbohidraţi complecşi (fulgi de ovăz, tărâţe, orez şi paste integrale)
Acizi graşi polinesaturaţi omega-3 (somon, ton, sardine)
Antioxidanţi şi fitonutrienţi (legume şi fructe).
Pasul trei: Energizarea
Pentru creşterea nivelului de energie al organismului şi întărirea sistemului imunitar este nevoie de tehnici musculare (Pilates), de masaje revitalizante cu uleiuri esenţiale şi de o alimentaţie sănătoasă, echilibrată, consumată cu plăcere.
Pasul patru: Implementarea obiceiurilor detox
Pentru a prelungi efectele binefăcătoare ale programului detox, se recomandă integrarea noilor obiceiuri (dietă, mişcare, întreţinere corporală).
Chiar dacă presupun efort şi diciplină, aceste gesturi simple, odată intrate în rutină vor produce o schimbare profundă şi benefică pentru organism atât din punct de vedere fizic (creşterea tonusului şi rezistenţei, eliminarea oboselii, durerii şi tensiunii), cât şi psihologic (calm, relaxare, liniştire).
DIETA CU CEREALE PENTRU HIPERTENSIUNE
Cereale şi făinoase (sursă de energie şi fibre)
7-8 porţii zilnice
Exemplu de porţie
1 felie mică de pâine
2 linguri paste sau orez fierte
1/2 ceaşcă fulgi de mic dejun
1/2 lingură musli
Pâine integrală, covrigi, cereale de mic dejun, mămăligă, musli, baghetă, pâine de casă, lipie