Mihaela Bilic dezvăluie care e fructul „viral”, care ar trebui evitat: „Ne-au prostit”
Un fruct „viral” trebuie evitat pe cât de mult posibil! Românii obișnuiesc să îl cumpere des și mulți îl integrează în dieta de zi cu zi. Specialiștii în nutriție l-au promovat de-a lungul anilor, însă Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă! De ce nu trebuie inclus în mesele zilnice, chiar dacă are multe vitamine?
Avocado a devenit foarte popular în rândul românilor și nu numai. Acesta este bogat în vitamina K, vitamina E, vitamina C, potasiu și acid folic, suplimente de care organismul uman are nevoie.
Cu toate acestea, Mihaela Bilic a atras atenția asupra faptului că este posibil ca fructul să nu fie benefic pentru români.
De ce trebuie evitat avocado
Multe păduri au fost defrișate pentru a face loc plantațiilor de avocado. Fructul este sănătos pentru oamenii care locuiesc în America de Sud, mai ales pentru că ei obișnuiesc să îl consume des în mod tradițional.
„Avocado este sănătos pentru oamenii din America de Sud. Faza cu avocado a fost o făcătură la nivel de marketing și la nivel de industrie alimentară pentru a crește profitul și comerțul din țările care produceau avocado. Practic da, ne-au prostit. Acum a devenit o adevărată industrie. Se taie păduri pentru a fi cultivat avocado”, a mărturisit Mihaela Bilic în cadrul unei emisiuni TV.
Mihaela Bilic susține că românii nu au nevoie să consume avocado zilnic. Nutriționista a atras atenția asupra faptului că fructul are multe grăsimi.
Câte calorii are fructul
Potrivit specialistei, un avocado are în jur de 350 de calorii. Mulți oameni care luptă împotriva kilogramelor în plus l-au integrat în dietă, însă iată că realitatea este alta.
„Este o isterie generală. Toată lumea mănâncă avocado. Noi nu avem nevoie de avocado în fiecare zi. Poate și el să facă parte dintr-o dietă diversificată, dar nu ne culcăm și ne trezim cu avocado! Nu este ok. În plus, are multe grăsimi. Un avocado are 350 calorii”, a adăugat Mihaela Bilic.
Alimentele care îngrașă
Persoanele care vor își doresc să slăbească trebuie să fie foarte atente atunci când vine vorba de mâncare. Potrivit Mihaelei Bilic, unele dintre alimentele care îngrașă sunt mezelurile, produsele de ronțăit dulci sau sărate, dar și brânzeturile.
„Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți și să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat. La cealaltă extremă sunt alimentele cu volum mic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, grăsimi, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, există riscul să ne îngrășăm”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Există, de asemenea, și alimente care provoacă o senzație de sațietate. Din această categorie fac parte proteinele care sunt greu de digerat, dar și fibrele care au volum mare.