Mielul, nelipsit de pe masa românilor de Paşte! Cât costă un kilogram de carne în pieţe
În Arad, preţul este 25 de lei kilogramul la toţi comercianţii, uşor mai ridicat decât anul trecut, când se găsea şi cu 23 de lei. Potrivit news.ro, anul acesta carnea de miel este mai ieftină în Braşov, preţul pentru un kilogram fiind între 20 şi 23 de lei, în funcţie de cantitatea cumpărată. Cei care iau un miel întreg plătesc 20 de lei pe kilogram, iar cei care cumpără o jumătate sau un sfert plătesc 23 de lei pe kilogram. În pieţele din Capitală, comercianţii vând pulpa superioară de miel cu 19,5 lei şi cu 24 de lei pe kilogram pulpa inferioară. La Buzău, preţul pentru un kilogram de carne de miel variază între 22 şi 25 de lei, însă unii cumpărători spun că după ce au negociat au luat carnea şi cu 18 lei kilogramul.
La Cluj-Napoca, kilogramul de carne de miel se vinde cu 10 lei în viu şi 20 de lei la carcasă. Potrivit crescătorilor, preţurile sunt în prezent la acelaşi nivel ca în acum zece ani şi ar putea să scadă şi mai mult în perioada următoare. La Constanţa, preţul pentru un kilogram de carne de miel porneşte de la 20 de lei şi ajunge până la 25 de lei. Anul acesta, la Craiova preţul variază între 8-10 lei pe kilogram, cumpărătorii fiind nevoiţi să achite şi o taxă de 22 lei pentru fiecare animal sacrificat. Carnea de miel se vinde, în pieţele şi marile magazine din municipiul Galaţi, în medie, cu preţuri cuprinse între 25 şi 28 de lei kilogramul. În Iaşi, carnea de miel se vinde în pieţe cu preţuri cuprinse între 19 şi 24 de lei, similare cu cele de anul trecut. La Timişoara, carnea de miel se vinde cu aproximativ 20 de lei/kg, preţurile fiind similare cu cele de anul trecut, iar din supermarketuri timişorenii pot cumpăra şi preparate din miel gătite.