Mieii de Paste, taiati departe de privirile cumparatorilor
REGULA. Mieii vor putea fi sacrificati numai in spatii avizate de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Conditii. Administratiile pietelor si targurilor vor amenaja locuri speciale pentru sacrificarea animalelor, care vor fi supravegheate permanent de medicii veterinari Bogdan Cotiga Romanii care cresc miei in gospodarie si vor sa-i taie pentru sarbatoarea Pastelui pot sa o faca doar in perioada 20-30 aprilie si numai in spatii avizate de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Proprietarul animalelor trebuie sa anunte medicul veterinar atunci cand doreste sa le sacrifice si sa-i predea acestuia crotaliile mieilor (n.r. – elementele de identificare). Carnea se va putea utiliza numai pentru consumul propriu. Locurile speciale, unde animalele vor putea fi sacrificate, vor fi amenajate de administratiile pietelor si targurilor si vor fi supravegheate permanent de medicii veterinari pe toata durata functionarii lor. Spatiile vor fi amenajate astfel incat sa nu produca disconfort cumparatorilor si vor avea facilitati pentru adaparea si cazarea animalelor. Dupa sacrificarea animalului, organele care nu se folosesc vor fi trimise la unitatile de incinerare. Tot in aceeasi perioada limitata, mieii pot fi taiati si in abatoarele autorizate sanitar-veterinar pentru sacrificarea de porcine sau bovine. Pentru a fi siguri ca se vor respecta aceste hotarari, reprezentantii ANSVSA au anuntat intensificarea controalelor in targurile de animale, pietele agro-alimentare, unitatile de taiere si in mijloacele de transport pentru animale vii.