Mic indreptar al greselilor culinare

De: Cancan
Publicat: 27/04/2010 | 00:00

Cartofii prajiti vor fi la fel de gustosi ca aceia de la restaurant daca ii fierbi doua minute inainte de a-i pune in ulei. Daca vrei sa nu te mai usture ochii atunci cand cureti ceapa, tine in gura putina apa rece. Conopida ramane alba daca in apa in care o fierbi pui jumatate de pahar de lapte dulce. Carnatii se pastreaza mai mult timp proaspeti daca ii ungi cu saramura (apa cu sare). Galustele de supa devin mai bune si aurii daca pui in amestecul lor si doua lingurite de malai. Pentru o maioneza reusita ai nevoie ca toate ingredientele sa aiba aceeasi temperatura. Scoate-le si lasa-le timp de o ora pe masa inainte de a te apuca de treaba. Pentru o omleta pufoasa pune in recipientul in care bati ouale un varf de cutit de drojdie de bere. Pestele ramane intreg la fiert daca in apa se pune o lingurita de otet de vin. Painea uscata poate fi mancata dupa ce a fost taiata cubulete si prajita in putin ulei. Supa de carne devine aurie daca la sfarsitul fierberii se pun cateva coji de ceapa curate. Untul nu va rancezi si va capata un gust deosebit daca il amesteci cu trei picaturi de miere. Ciorba grasa se drege daca fierbi in ea un cartof crud si apoi o strecori printr-o carpa de bumbac sterila.