Metoda perfidă prin care românii pot rămâne fără bani. Poliția atrage atenția asupra pericolului imens
Toți românii trebuie să știe! Poliția Română face un anunț important referitor la o nouă modelitate prin care pot lua țeapă, dacă nu sunt atenți. Există noi metode de comitere a fraudelor cu investiţii, prin care indivizii sau entităţile necinstite promit investitorilor potenţiali oportunităţi de investiţii extrem de profitabile. Acestea, în realitate, nu ar exista ori sunt înșelătoare, menite să te lase fără toți banii din cont. Autoritățile trag un semnal de alarmă!
Reprezentanții Poliției Române au transmis un mesaj important de care toți românii trebuie să țină cont, pentru a nu se trezi fără bani în cont. Au ieșit noi modalități prin care se comite fraude cu investiții. Concret, anumiți indivizi ori entități înșelătoare promit unor investitori potențiali diverse oportunități de investiții, care par profitabile.
Realitatea ar fi cu totul alta. Asta pentru că ori oportunitățile de investiții nu există ori sunt înșelătoare. Deja autoritățile au primit sesizări cu privire la aceste cazuri de înșelăciune, care sunt posibile și prin intermediul rețelelor de socializare.
”Din sesizările primite de Poliţia Română, s-a constatat faptul că persoanele vătămate ar fi accesat pe diferite reţele de socializare postări ce conţin reclame cu privire la servicii de investiţii financiare. Pentru a crea credibilitate, aceştia fie folosesc denumirea unor companii româneşti cunoscute, fie creează conţinut media fictiv – videofilmări ale unor personalităţi cunoscute care fac reclamă acestor scheme frauduloase.
Persoanele interesate sunt apoi redirecţionate către o pagină unde le sunt solicitate datele de contact. În continuare, sunt contactate telefonic de persoane necunoscute, care utilizează numere de telefon atât româneşti, cât şi din Marea Britanie”, se arată în comunicat.
Poliția Română trage un semnal de alarmă
Hoții recurg la diverse tertipuri, pentru a-i face pe oameni să capete încredere, până vor dobândi accesul la aplicațiile lor bancare ori la alte date personale.
„Controlând dispozitivul victimei, autorii dobândesc accesul şi la aplicaţiile bancare ale acestuia, astfel fie transferă soldul existent către conturile altor victime, fie îl convertesc în criptomonedă. De asemenea, chiar dacă victimele nu au fonduri disponibile, autorii contractează credite online în numele acestora, sumele fiind sustrase modalitatea descrisă mai sus. Investitorii pierd bani şi, în cele mai multe cazuri, economiile de o viaţă”, au mai transmis reprezentanții Poliţiei Române.