Se cunoaște, deja, faptul că există o multitudine de înșelătorii prin care oamenii pot rămâne fără bani sau alte bunuri personale. De data aceasta, există o metodă nouă prin care rămâi fără bani pe card, într-o clipită. Sunt cetățeni care au „scuturați” de zeci de mii de euro, fără să-și dea seama pe moment! Iată detaliile mai jos, în articol.
Înșelătoriile există la tot pasul. De exemplu, există oameni care au rămas fără bani prin celebra metodă „cabana” sau chiar și prin presupusa vânzare de criptomonede. De data aceasta, este vorba despre un alt mod prin care cetățenii ar putea fi „scuturați” imediat de sume importante.
De exemplu, metoda nouă prin care rămâi fără bani pe card implică introducerea acestuia într-un bancomat! Hoții utilizează un anumit autocolant imprimat și o bucată de hârtie pentru a-i jefui pe oameni.
Persoanele care fac tranzacții la bancomat trebuie să fie foarte atente. Mai nou, hoții utilizează o metodă nouă prin care să îi jefuiască pe cetățeni. Se folosesc de o bucată de autocolant și o bucată suplimentară de hârtie, pentru a jefui oamenii. Cine pică în plasa „capcanei numerarului” se poate trezi fără bani în cont. Hoții instalează un mecanism care împiedică ieșirea bancnotelor din bancomat. Atunci când o persoană retrage numerarul de la ATM, va crede că acesta este nefuncțional, însă banca îi debitează contul.
Deși ar părea aproape imposibil de pus în practică această metodă, hoții au reușit să îi jefuiască pe cetățeni, utilizându-se de o bucată de autocolant și o hârtie. Acest tip de înșelătorie a fost descoperit în Franța. Practic, aceștia instalează în bancomatele din zonele izolate un autocolant cu numărul de telefon al liniei de service. Cititorul de carduri este blocat și apoi stau la „pândă”, până când un cetățean vine să scoată bani din ATM. Persoana care va încerca să scoată numerar va realiza că îi este blocat cardul în interior.
Apoi, va apela numărul de telefon al presupusului service, de pe foaia amplasată de hoț, în dreptul bancomatului. În realitate, apelul nu se va face către service-ul autorizat, ci direct către hoț. Apoi, persoana în cauză este informată că un tehnician va veni la bancomat, pentru a rezolva problema. Și de această dată, „tehnicianul” nu se va prezenta la punctul de retragere a numerarului. Însă, vor debloca cititorul, vor lua cardul și vor rămâne cu banii clientului băncii. În acest mod, vor descoperi și PIN-ul setat la card, arată ziarulromanesc.de.
În acest sens, trebuie să acorzi atenție ori de câte ori retragi numerarul din bancomat, ca să nu rămâi fără bani pe card!